Erdoğan'dan erken seçim cevabı

Erdoğan'dan erken seçim cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya AKP İl Başkanlığı toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Toplantımızın şehrimize, ülkemize, partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizi sevgisi ile coşkusu ile bağrına basan Konya’mıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Konya en başından beri bizim yanımızda dimdik durdu. Konya’dan aldığımız destek ve güç bizim için çok önemlidir. Konya bizi hiç yalnız bırakmadı.

Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Türkiye’de ana muhalefet yok biliyor musunuz? Ana muhalefet partisi hiçbir proje üretmiyor hiçbir fikir ortaya koymuyor, hiçbir çözüm üretmiyor. Bu aralar birşey bulamadı, erken seçim diyor. Seçimin zamanı belli zaten.  Daha önce erken seçime gittik ne oldu? Rezil rüsva oldun. Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun. Daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki.

Ne zamandan beri erken seçim demokrasinin namusu oldu? Ey Kılıçdaroğlu, önce namus kavramını öğren, sonra bu halkın karşısına çık! Senden Demokrat olmaz. Senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur.

Müftülere nikah kıyma yetkisi diyince bunlar Anayasa Mahkemesi’ne götürüyorlar. Gidiyor musun? Yolun açık olsun, git bakalım.

Erken seçim diyen bu zatın seçim karnesine bakıyoruz, 2009’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş, kaybetmiş. Güldürmeyin beni. Kağıthane diyemiyor Kağıttepe diyor.

Seçimlerin zamanında yapılmasını istikrarın gereği olarak hep uyguladık. Şimdi erken seçime gidelim desek kaçacak delik ararlar.

Şu anda IMF’ye Türkiye’nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019’un Mart’ına hazırlan.”