Erdoğan'dan 'ortak yayın' ile ilgili ilk yorum

Erdoğan'dan 'ortak yayın' ile ilgili ilk yorum

Pazar günkü ortak yayınla ilgili konuşan Erdoğan, "Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye'de İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tacikistan'a hareketi öncesi açıklama yaptı. Pazar günkü ortak yayınla ilgili konuşan Erdoğan, "Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye'de İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak" dedi.

Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Tacikistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Pazar günkü ortak yayınla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: 

"Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye'de İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbul'da yaşayanlara hitap eden bir yer değil. İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivaslı bile İstanbul'daki Sivaslı hemşerisini arayıp bu müzakerenin kendi arasında onlar da müzakeresini yapacak."