Erdoğan'dan yeni parti iddialarına ilişkin açıklama

Erdoğan'dan yeni parti iddialarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV ekranlarında yayınlanan 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün yeni parti kurdukları iddiasına ilişkin "Daha önce parti kuranlar oldu onların akıbetleri belli. Dürüstlük samimiyet sadakat çok önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlerle ilgili bir soruya, "anketlere güvenim kalmadı" dedi. Erdoğan, "Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntem uyguluyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar en büyük anket" ifadelerini kullandı.

Mersin İl Seçim Kurulu’nun Burhanettin Kocamaz hakkında verdiği karara da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Nihai karar, YSK’nındır. YSK, hangi kararı verirse o nihai hükümdür, onunla da iş bitmiş olur” dedi.

Erdoğan anketlerle ilgili bir soruya ise, “Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart’ta şaşmayacak bir anket var” dedi.

'ANKETLERE GÜVENİM KALMADI'

Anketlere güvenim kalmadı diyen Erdoğan, “Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntem uyguluyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar en büyük anket” ifadelerini kullandı.

BEKA TARTIŞMASI

“Beka sorunu sadece genelde ele alınamaz” diyen Erdoğan, “Güneydoğu şehirlerindeki çukurlar nasıl unutulur. Kayyumlarla Diyarbakır çukurlardan kurtuldu. YPG/PKK ile verdiğimiz mücadele beka mücadelesidir. Türkiye’de Kürdiztan diye bir bölge yok” dedi.

'ÖNCE KENDİNE GEL SEN'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Erdoğan İstanbul’a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı” dediğini söyleyen Erdoğan, “Önce kendine gel sen! Siyasette, özel sektörde yakaladığım tecrübe adeta senin şu anda senin yakaladığını ben o zaman unutmuştum. İstanbul’da ilçe başkanlıklarından tut, il başkanlığına varıncaya kadar bunları yapmışım. Özel sektör, devlet sektörü deneyimim var. Bu iş lafla, dedikodu, iftirayla olmuyor. Eserini ortaya koy, onunla konuşur. Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yapmışsın. Tamam da ne yapmışsın onu söyle? Neymiş kültür merkezi yapmışsın. Senin kültür merkezin o ilçenin çapında bile değil” şeklinde konuştu.

'AKIBETLERİ BELLİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün yeni parti kurdukları iddiasına ilişkin "Daha önce parti kuranlar oldu onların akıbetleri belli. Dürüstlük samimiyet sadakat çok önemli" dedi.

Erdoğan "Başka trene bindiler" sözlerinin sorulması ve yeni parti iddiaları üzerine şunları söyledi:

"Bu şey geneldir siz bir yola çıkıyorsunuz. Yola çıktığınız insalar sizinle beraber gelecek diye bir şey yok ama biz AKP olarak bir dava olarak bakıyoruz. Biz dava adamıysak davana ihanetin olamaması lazım. Görev verilir yaparsın. Ama senden alınıp bir başkasına verildiği zaman da eyvallah dersin. Ama sürekli olarak şu anda CHP'de olduğu gibi çakılı kalmak olamaz. Değiştirirsin. Liderin de bunu bir satranç olarak değerlendirmesi lazım. Ayrılalar oldu isim vermeye gerek yok. Bu ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümek mümkün değil. Bizim tek bir amacımız var millete hizmet eden hiçbir azaman hezimet uğramaz."

KUSHNER’IN ZİYARETİ

Erdoğan Trump’ın damadının Ankara ziyaretiyle ilgili olarak, “Şu anda görüşme, Sayın Trump’ın da bana ifade ettiği şekliyle ağırlıklı olarak ekonomi ve bölge sorunları. Bizden de böyle bir talep söz konusu oldu. Çad Cumhurbaşkanı da gelecek, kanaat önderleriyle toplantı var. Belki bir ara ben de kabul ederim. Bir görüşme Hazine Maliye Bakanımızla o arada yapma durumumuz olabilir” açıklamasını yaptı.