Erdoğan dünya aldanma rekoru kırıyor

Erdoğan dünya aldanma rekoru kırıyor

Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuyla ilgili "Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız" diyen Erdoğan’ı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Bu kaçıncı yanılma, aldatılma. Daha önce farklı tarihlerde Obama, İsrail, Avrupa, FETÖ, PKK’yı kendini yanıltmakla suçlamıştı. Erdoğan, dünya aldatılma, yanılma rekoru kırıyor. Bu kadar yanıltılan birine devlet teslim edilir mi? Beceriksizliğin adı yanıldık deme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  2017 – 2018 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılan bağımsızlık referandumuyla ilgili "Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız" demişti. Erdoğan’ın bu açıklaması sosyal medyada büyük ses getirdi, “Erdoğan yine mi yanıltıldı?” yorumlarına neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da yaptığı yazılı açıklama ile Erdoğan’ın bu açıklamasını eleştirdi. Cankurtaran açıklamasında, “Bu kaçıncı kandırılma, yanıltılma. Daha önce Obama, Esad, İsrail, Avrupa, FETÖ, PKK beni yanılttı dedi. Erdoğan, dünya yanılma rekoru kırıyor. Bu kadar yanıltılan birine devlet teslim edilir mi? Yarın bir gün başka birileri yanıltır ülke elimizden gider. Beceriksizliğin adı yanıldık demek oldu” diye konuştu. Cankurtaran, Erdoğan’ın “Yanıldım, aldatıldım” dediği açıklamalarının bilançosunu çıkararak sözlerini şöyle sürdürdü:

KALEM KALEM ERDOĞAN’IN YANILMA, ALDATILMA BİLANÇOSU!

“NE ALDANAN OLDUM DEDİKTEN İKİ HAFTA SONRA OBAMA ALDATTI” DEDİ

“5 Nisan 2017 günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 37. Muhtarlar Toplantısı’nda ‘Siyasi hayatımda ne aldatan oldum, ne aldanan oldum’ dedikten iki hafta sonra  Al Jazeera'ye verdiği röportajda ‘Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır’ demişti.” 

“ERDOĞAN, EN ÇOK FETÖ’YE ALDANDI!”

Erdoğan’ın en çok FETÖ tarafından aldatıldığını iddia ettiğini ve bunu birkaç açıklamasında da itiraf ettiğini söyleyen Cankurtaran, “Gerçi FETÖ’ye aldandı demek de zor. O zamanlar işbirliği işine geliyordu, çıkarları çatışınca araları bozuldu. Ama yine de 2015 yılının Mart ayında Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve  Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Balyoz ve Ergenekon kumpaslarını kast ederek ‘Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı’ diyen Erdoğan’ın bizzat kendisi değil de CHP miydi?
Ya da 2014 Şubat ayında Memur Sen toplantısında ‘Biz bu paralel örgütü 12 Eylül'de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat'ta sırtımıza sapladığı hançerden, 'beceremediniz artık bırakın' manşetlerinden biliriz. Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, bu kadar büyük bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız, gerçekten safmışız” diyen kimdi? Aldanmayan aldatmayan Erdoğan değil miydi?” diye konuştu.

İSRAİL BAŞBAKANI OLMERT’İ VE AB’Yİ DE ALDATMAKLA SUÇLAMIŞTI!

Erdoğan’ı sadece FETÖ’cülerin aldatmadığını söyleyen Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“25 Haziran 2016’da Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada ‘Biz Avrupa Birliği’ni önemsedik ve bu yolda bir gayret ortaya koyduk, ama hep bizi oyaladılar’ diyen kendisi değil miydi? 
Yada Erdoğan’ın 2008 yılında o günlerde dostu olan Esad’la barıştırmaya çalıştığı halde kendisine haber vermeden Gazze’ye yönelik “Dökme Kurşun” operasyonunu başlatan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e yönelik “Olmert beni sırtımdan hançerledi' sözleri de hatıramızda. Kim sırtından hançerlenir? Aldatılan di mi? Erdoğan’ı aldatmayan kalmadı ama o halkı aldatmaktan bıkmadı.”

“ERDOĞAN’IN PKK’YA ALDANMASI YÜZLERCE ŞEHİTE MAL OLDU”

Cankurtaran, Erdoğan’ın Suriye lideri Esat’ı da kaç kere Esad’ı kendisine verdiği sözleri tutmamakla suçladığını hatırlatarak, “Ama bizim içimizi yakan en büyük aldanması ise PKK tarafından kandırılması oldu. Erdoğan ‘2013’te bize silahları bırakma sözü vermişlerdi. Ancak sözlerini tutmadılar. Sözlerini tutmadıkları gibi, terör saldırılarına tekrar başladılar’ demişti. Erdoğan kandırılırken PKK şehirlere cephane stokluyordu. Güvenlik güçlerinin uyarılarına karşın Erdoğan ve AK Parti’nin ihmali yüzlerce şehide ve gazimize mal oldu. O bir kere bile özür dilemedi”

“SÜREKLİ ALDATILAN ERDOĞAN’A TÜRKİYE TESLİM EDİLEMEZ”

Cankurtaran, son olarak da Erdoğan’ı kandıranlar listesine daha bir sene öncesine kadar birlikte miting yaptıkları Barzani’nin de eklendiğini belirterek, “Sürekli onu birileri kandırıyor ya da yanılıyor. Sürekli aldanan, aldatılan Erdoğan’a ülke teslim edilemez” diyerek sözlerini bitirdi.