Erdoğan dünyanın etrafını 4 kez dolaştı

Erdoğan dünyanın etrafını 4 kez dolaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında yaptığı seyahatlerde 144 bin kilometre katederek, dünyanın etrafını yaklaşık 4 kez dolaşmış kadar yol yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, heyetiyle bu yıl bazıları resmi ziyaret kapsamında, bazıları da çeşitli zirve ve genel kurullara katılım şeklinde olmak üzere çok sayıda ülkeye gitti. 2017'de 26 ülkeye, 35 ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretler kapsamında toplam 144 bin kilometre yol yaparak, dünyanın etrafını yaklaşık 4 kez dolaştı.

Yılın ilk ziyaretini Afrika ülkelerine gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırasıyla Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'da çeşitli temaslarda bulundu.Erdoğan, 2017 yılında Rusya'yı dört kez ziyaret etti.

Erdoğan, Afrika dönüşü Arap ülkelerinde temaslarda bulunmak üzere, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile resmi bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Mayıs'ta Trump tarafından Beyaz Saray'da resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, ABD'ye ikinci ziyaretini ise 17 Eylül'de BM 72. Genel Kurulu'na katılmak için gerçekleştirdi ve bir dizi resmi temaslarda bulundu.

Erdoğan, daha sonra sırasıyla Hindistan, Rusya, Kuveyt, Çin, ABD, Belçika, Almanya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün, Kazakistan, İran, Ukrayna, Sırbistan, Polonya, Azerbaycan, Yunanistan ve Gümülcine'ye giderek çeşitli temaslarda bulundu.

Erdoğan, yılın son yurt dışı ziyaretlerini ise Sudan, Çad ve Tunus'tan oluşan Afrika turuyla tamamladı.