‘Erdoğan gündemle uğraşıyor, Yıldırım’ı uğurlamak isteyenler ne yapıyor?’

‘Erdoğan gündemle uğraşıyor, Yıldırım’ı uğurlamak isteyenler ne yapıyor?’

Önce Putin, ardından Ruhani’nin ziyaretleriyle gündem hareketlendi. Erdoğan bunlarla uğraşırken, AKP’nin yeni Başbakanı olmak isteyenler, Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkanlığına aday olması taraftarı. Peki Binali Yıldırım bu ‘uğurlamaya ne diyor?’ Ayrıntılar YURT Ankara Gündemi’nde…

YURT Ankara Gündemi, Rusya Devlet Başkanı Putin, ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Ankara ziyaretleriyle bölge gündemi yeniden hareketlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bunlarla uğraşırken, Başbakanı ‘uğurlamak isteyen kadronun’ Binali Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkanlığına aday olmasını istediklerini yazdı.

Ankara Gündemi’nde, ‘Gündem atlı Ankara yayan’ başlığıyla yayımlanan yazıda, 3 ve 4 Nisan’ın, Ankara’da önemli günler olduğu ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:

NÜKLEER ENERJİ İLE BULUŞMA

“Türkiye, Nükleer Enerji ile buluşuyor.

Akkuyu’nun temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin birlikte attılar. Bundan sonra karşı olmak ya da yandaş olmak önemli değil. Bölge dengeleri açısından önemli...

Temel atma töreninden sonra iki lider baş başa görüştüler. Görüşme 1,5 saat sürdü. İlk açıklama S-400’ler ile ilgili idi. S-400 anlaşmasını yaptık. “Artık o iş bitti” teslimat süresini öne aldık. Bu konuda Rusya’nın bize olan samimiyeti, bizi çok daha güçlü hale getirmiştir.

Putin’in açıklaması ise şöyle…

“Son derece verimli olan savunma projelerinin teslimatının öne çekilmesi konusunda anlaştık. Bu konuda Türk ortaklarımızın ricasını olumlu değerlendirdik.”

RUHANİ ANKARA’DA

4 Nisan Çarşamba günü, yani dün İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara’ya geldi. 3’lü zirve var.

Ruhani Ankara’ya gelmeden önce son açıklamasını gündeme ilişkin yaptı. Ruhani “Amerikalılar, Suriye hükümetinin ülkenin tamamına hâkim olmasına karşılar. Suriye’nin parçalanmasını istiyorlar” dedi.

AKP’NİN YENİ BAŞBAKANI OLMAK İSTEYENLER…

Tayyip Erdoğan bunlarla uğraşırken Başbakanı ‘uğurlamak ‘isteyen kadro Binali Bey İstanbul Belediye Başkanlığına aday olsun diyor.

Kim mi?

AKP’nin yeni Başbakanı olmak isteyenler.

Peki, Binali Bey bu ‘uğurlamaya’ ne diyor?

Erken tezkere teşebbüsü…

Canısı bu yemez…

En kötüsü flaşörleri yakar, aracı kenara çekerek park eder!

Ankara’da gündemi yakalamak zor…”