Erdoğan ilk turda yüzde 50 artı 1’den rahatsız

Erdoğan ilk turda yüzde 50 artı 1’den rahatsız

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda aranan sayının, siyasetin kimyasını bozduğu, Erdoğan’ın “Nereden çıktı bu yüzde 50 artı 1? İlk turda en fazla oyu alan seçilseydi.” dediği söyleniyor.

MHP ile seçim ittifakının en çok ihtiyaç duyulduğu yer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. İlk turda yüzde 50 artı 1 aranmasının siyasetin kimyasını bozduğu, Erdoğan’ın bundan rahatsız olduğu aktarıldı.

MHP’Yİ ZİYARET ETMEK İSTEMİŞ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ‘AK Parti, MHP ile seçime ortak girecek mi?’ başlıklı yazısında, başkanlık sistemi için yaptığı işbirliği nedeniyle Erdoğan’ın MHP liderine ayrı bir özen gösterdiğini, hatta MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmeyi planladığını aktardı. Selvi, bu düşüncesini partisinin yetkili kurullarının toplantısında dile getiren Erdoğan’ın, ‘Sizin cumhurbaşkanı olarak oraya gitmeniz doğru olmaz, yanlış anlaşılır’ telkini üzerine vazgeçtiğini kaydetti.

Seçim ittifakına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını belirten Selvi, “Milletvekili seçimine ortak liste ile girilir, yerel seçimlerde MHP, İstanbul ve Ankara’da bizi destekler, biz de Adana, Manisa ve Balıkesir’de MHP’yi destekleriz şeklinde modeller konuşuluyor. Ama bunun için henüz erken” dedi.

Seçim ittifakının en çok ihtiyaç duyulduğu yerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olacağını ifade eden Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda yüzde 50 artı 1 şartının getirilmesinden dolayı rahatsız olduğunu, “Nereden çıktı bu yüzde 50 artı 1? İlk turda en fazla oyu alan seçilseydi...” dediğinin söylendiğini aktardı.

Selvi, iki parti işbirliği yaparsa ve MHP’nin talebi olan baraj düşürülse, bunun karşılığı olarak ilk turdaki yüzde 50 artı 1 şartı kaldırılırsa ittifak arayışlarına ihtiyaç kalmayacağının konuşulduğunu belirtti.