Erdoğan'ın baş belası, PM'ye aday

Erdoğan'ın baş belası, PM'ye aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) aday olduğunu açıkladı. 488 kişinin aday olduğu Parti Meclisi'nde Ertuğrul Gülsever'in aday numarası 460 olarak belirlendi.

AKP'nin İstanbul'a ihanetleri bir bir ortaya çıkaran, AKP'li Kadir Topbaş'ın istifasında yaptığı hamle ve izlediği stratejilerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmesinde büyük rolü olan İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) aday olduğunu açıkladı. Gülsever, 1989 yılında Erdoğan'ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı kaybettiği seçimlerde de ilçe başkanı olarak görev yapmıştı. Gülsever şu günlerde ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile AKP'nin İstanbul'a ihanetlerini kitap haline getiriyor.

Halktv'de 'Güne Başlarken' programına konuk olan Gülsever burada yaptığı açıklamada PM'ye adaylığını açıkladı. Bu kurultayın çok önemli olduğunu belirten Gülsever, "CHP bu ülkenin yapı taşıdır. Demokrasinin ve cumhuriyetin koruyucusu olan laik, demokratik cumhuriyeti koruyan kollayan yegane kurumdur. Dolayısıyla bu kurultayda önemini ordan alıyor biraz. Çünkü önümüzde 2019 seçimleri var. Bu seçimlerde ya demokratik parlamenter sistem kaldırılacak, tek adam rejimine dönüştürülecek ya da laik, demokratik Cumhuriyet'e sahip çıkan parlamenter, demokratik sistemin devamının yolları bulunacak" dedi.

16 Nisan Referandumu'nda halkın 'hayır'da birleştiğini ifade eden Gülsever,  “Toplumda bildiğiniz gibi bugune kadar ciddi şekilde bir bileşenler oluşmaya başladı. Hep ayrı ayrı siyasi düşünceleri olan insanlar muhalif duruşlarını farklı bir biçimde sergiliyorlardı. Ama en son yapılan referandumda hepimizin bildiği gibi orda bir hayır bloku oluştu. Halk 'hayır'da birleşti, bütünleşti ve bu gidişata dur demek istediğini, bütün topluma gösterdi, ortaya koydu" dedi. O kadar şaibeye rağmen az bir farkla 'evet' çıktığını söyleyen Gülsever iktidarın büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

Seçim güvenliğine dikkat çeken Gülever, "2019 da eğer hala bu düzenin devamında yana olanlarla demokratik parlementer sistemin koruyup kollamak isteyenlerle bir arada, bütünleşerek mevcut siyasal iktidara karşı birleşerek amaçlarına ulaşmalarını engelleyeceğiz, bu ülkeyi tek adama teslim etmeyeceğiz" dedi

CHP'nin bu dönemde 2019 seçimlerine giderken 'hayır' diyen herkesi kucaklayacağını, bu kurultayda da bu adımların atılarak bu toblonun oluşmasını sağlayacağını öne sürerek hedeflerinin iktidar olduğunu açıkladı. Bu dönemde herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Gülsever neden PM’ye aday olduğunu ise şu şekilde açıkladı: