Erdoğan'ın çekmecesindeki anket

Erdoğan'ın çekmecesindeki anket

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 18 Şubat tarihindeki görüşmesinin detaylarını yazdı.

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP ile yapılan 'Cumhur İttifakı'nda BBP ile birlikte Saadet Partisi’nin de yer almasını arzu ettiği ancak Saadet Partisi'nin tutumu nedeniyle bunun gerçekleşmediğini yazdı. Selvi, AKP ile SP arasında 1 Kasım Seçimleri öncesinde de ittifak görüşmeleri olduğunu, SP'nin 20 vekilde dayattığı için o ittifakın da yapılamadığını iddia etti. Selvi, "Eski bakanlardan Faruk Çelik’in yürüttüğü görüşmelerde, SP’nin 20 milletvekili ısrarı nedeniyle ilerleme sağlanamamıştı. O gün Oğuzhan Asiltürk, “Allah selamet versin” demişti. Bugün de Erdoğan, “Güle güle” dedi. Tavanda anlaşma sağlanamadı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabanda ittifakın sağlanacağı kanaatini taşıyor" ifadelerini kullandı.

CEKMECEDEKİ ANKET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin  18 Şubat tarihindeki görüşmesinin detaylarını aktaran Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında anket konusunun gündeme geldiğini, Erdoğan'ın Bahçeli'ye; 'anket yaptırıyor musun?' diye sorduğunu, Bahçeli'nin de, "”Ben yaptırmam ama bazen arkadaşlar getiriyorlar, bakıyorum” şeklinde cevap verdiğini aktardı.

Selvi, "Erdoğan yerinden kalkıyor, masasının başına gidiyor, çekmecesinden bir anket çıkarıyor. “Ben düzenli olarak anket yaptırırım. Anketleri Türkiye’de en iyi okuyan ve değerlendiren insanlardan biriyim. Anket işini iyi bilirim. Bakın bu anket yeni geldi. Sizinle görüşmeden önce bu anketi okuyordum” diyor. Erdoğan, MHP’nin oy oranlarındaki artışı gösteren anket sonuçlarını paylaşıyor. Özellikle 18-35 yaş kuşağında MHP’ye bir geri dönüşün olduğuna dikkat çekiyor. “Afrin harekâtının etkisi olabilir” diye konuşuyor" diye yazdı.

'TELEFONUM 24 SAAT AÇIK'

Selvi, bu görüşmede Erdoğan'ın Bahçeli'ye; “Bizimle ilgili bir konu olunca lütfen benim telefonum 24 saat açıktır. Doğrudan ikimiz konuşalım, beni arayın” dediğini iddia etti.

Selvi yazısını şu şekilde bitirdi:

45 dakika süren görüşmeden Bahçeli memnun bir şekilde ayrılıyor. Kurmaylarına iki şey söylüyor.

1- “Cumhurbaşkanı siyaseti çok iyi biliyor. Siyaset kurdu” diyor.

2- “Yüzde 80 oranında seçimlerin ilan edildiği normal tarihinde yapılacağına inanıyorum” diye konuşuyor.

Şimdi beni aldı bir dert. Bahçeli’nin yüzde 20 ihtimal verdiği nokta ne acaba?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ