Erdoğan'ın en güvendiği anketçisi Aziz Yıldırım'a kaybettirdi

Erdoğan'ın en güvendiği anketçisi Aziz Yıldırım'a kaybettirdi

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir önceki başkanı Aziz Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güvendiği anketçi ile çalışmaya başladıktan sonra hata yapmaya başladığı, bu hatalar neticesinde de Ali Koç'a tarihi farkla yenildiği iddia edildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeni başkanı Ali Koç oldu. Koç, 20 yıldır başkan olan Aziz Yıldırım’a karşı büyük bir fark atarak bu zaferi göğüsledi. Aziz Yıldırım’ın seçim sürecinde yaptığı hatalar ve söylediği yanlış sözler damga vurdu.

24 Haziran seçimlerinde AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanyalarını yürüten  Erdoğan’ın en çok inandığı ve güvendiği isimlerden biri olan Andy-Ar anket şirketinin sahibi Faruk Acar Aziz Yıldırım ile çalışmaya başladı. Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde Aziz Yıldırım,  Faruk Acar’ın sözünü dinledi. Onu, danışmanı yaptı ve dediklerine inandı. Bu nedenle hep kendinden emindi, Fenerbahçe seçimini kazanacağını düşünüyordu. Ancak Yıldırım tarihi bir farkla Ali Koç'a seçimi kaybetti.

Erdoğan’ın seçim öncesinde “yönetimde tecrübe olsun” diyerek Aziz Yıldırım’ı işaret etmesi de, oyların Koç’a yönelmesinde etkisi oldu. Aziz Yıldırım’a kaybettiren nedenler arasında Erdoğan’ın anketçisi ve Erdoğan’ın kendisi de vardı.

Yine aynı anketçi Faruk Acar'ın "24 Haziran Seçimleri'nde Erdoğan'a ve AKP'ye de seçimi kaybettirir mi?" sorusu sorulmaya başlandı.