Erdoğan'ın korumaları, CHP Grup Başkanvekilinin aracının önünü kesti

Erdoğan'ın korumaları, CHP Grup Başkanvekilinin aracının önünü kesti

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İş Bankası'nın Hazineye devri tartışmalarına sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İş Bankası'nın Hazineye devri konusundaki tartışmalara ilişkin, "İş Bankasına çökmek, Türk Ceza Hukukuna, miras hukukuna, anayasaya çökmek, Atatürk'ün vasiyetini ayaklar altında çiğnemek demektir." dedi. Altay, Meclis'te aracının önünün kesildiğini de duyurdu.

Altay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda, yaklaşık yüz bin aileyi ilgilendiren, "İhlaszedelerler" ile ilgili kanun tekliflerinin doğrudan gündeme alınması önerisinin, AKP'nin çoğunluğuyla reddedildiğini söyledi. 

Altay, 10 Ocak 2019'da çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün; "Cumhurbaşkanı ve aile fertleri ile Cumhurbaşkanı yardımcıları, Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın korunması talimatı verdiği kişilerin maddi, manevi şahsiyetlerine yönelik her türlü saldırıya karşı, Cumhurbaşkanlığı hizmet mahallerinde ve ikametleri ile her türlü ulaşım aracında, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştireceği toplantı, gezi, tören, açılış gibi faaliyetlerde gerekli koruma tertip ve tedbirlerini almak, aldırmakla" sorumlu olacağını anımsattı. 

AKLA ÜÇ İSİM GELİYOR
Cumhurbaşkanı'nın, kendine yakın, devlette hiçbir görevi olmayan ve normal şartlarda hiçbir güvenlik riski bulunmayan kişileri, bu kararnameyle koruma zırhına büründürdüğünü savunan Altay, "Burada akla üç isim, Fettah Tamince, Sedat Peker ve fesli Kadir gelir. Bu demokrasilerde görülen bir durum değil" diye konuştu. 

ARACIMIN ÖNÜ KESİLDİ
TBMM yerleşkesinde, Meclise ait arabasının geçen salı Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından önü kesilerek durdurulduğunu belirten Altay, birçok milletvekilinin Meclis içindeki güzergahının Cumhurbaşkanlığı koruma müdürlüğünce değiştirildiğini savundu.

Altay, "Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü aklını başına alsın. TBMM Koruma Müdürlüğünün yetkilerini gelip gasbetmesin. Milletvekillerine yönelik en ufak saygısızlık yaparlarsa TBMM'nin saygınlığını koruma görevini biz de yerine getiririz" dedi. 

Altay, demokrasinin tepesindeki sopanın, sokak ekonomisinin tepesine çöktüğünü ileri sürdü. Bakkala, markete müdahale edilmesi yerine gıda maddelerinin maliyetini artıran zamlarla ilgili önlem alınması gerektiğini belirten Altay, "Berat Albayrak manava, markete, bakkala değil akaryakıt, elektrik zamlarına müdahale etsin. Hiç merak etmesin fiyatlar kendiliğinden düşer" ifadesini kullandı. 

Erdoğan'ın, tanzim satış yapabileceklerine yönelik açıklamasını anımsatan Altay, bunun çok önceden İzmir'de CHP'li belediyelerce başlatıldığını söyledi.