Erdoğan'ın manevi kızım dediği Göknur Damat İmamoğlu'na destek verdiği için bıçaklandı: İmamoğlu'ndan ziyaret

Erdoğan'ın manevi kızım dediği Göknur Damat İmamoğlu'na destek verdiği için bıçaklandı: İmamoğlu'ndan ziyaret

Tekirdağ’da kanser tedavisi görürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Manevi kızım” dediği Göknur Damat, sosyal medyadan Ekrem İmamoğlu’ya destek verdiğini açıklamasının ardından baldırından bıçaklandı.

Kanser tedavisi gördüğü sırada, kanserle mücadelesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından manevi kızı ilan edilen Göknur Damat, sosyal medya hesabında Ekrem İmamoğlu için “her şey çok güzel olacak” paylaşımı yaptı ve İmamoğlu’ya destek için 20 TL para yatırdı.
 
Damat’ın bu paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Önce AKP'lilerin sosyal medya üzerinden tehditlerine maruz kalan Damat, bu paylaşımın ardından dün akşam saatlerinde “Sen misin o cesur yürek” diyen bir kişi tarafından baldırından bıçaklandı. 

Ekrem İmamoğlu da bugün Damat’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Damat’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ziyaretin ardından Göknur Damat, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DAMAT: SİYASETÇİ DEĞİLİM, MAKYÖZÜM!'

Gazetecilerin, Göknur Damat'a olayın nasıl geliştiğini sorması üzerine. Damat, şu açıklamalarda bulundu yanıtladı: 

Öncelikle şöyle söylemek istiyorum. Siyasete kesinlikle alet olmak istemiyorum. Ben siyasetçi değilim. Ben makyözüm. Kendi içimde büyük olan bir dünyam var. Kanser hastalığına yakalandım. Kanser hastalarının tüm Türkiye'de elçisi oldum. Cumhurbaşkanına gittim. Ondan da onur duydum. Her defasında da dile getirdim ama ben parti tutmam. Ben kişi tutarım. Kişinin fikri, benim fikrime yakınsa, evet o kişiyi desteklerim. Kanser hastaları son 3-4 yıldır daha fazla konuşulur hale geldi. Ben bir elçi oldum. Ben barış istiyorum. Gerçekten 3 gündür sosyal medyada linç ediliyorum. Ne ilacımı içebildim ne yemek yiyebildim. Olaylara çok fazla canım sıkıldı. 'Ne yaptım ki ben' dediğim noktada, evimden dışarı çıkmaya karar verdim. Evimin bir üst sokağına gittiğimde, yanıma bir adam geldi. Bana bir şey yapabileceğini hiç düşünemedim. 'Sen misin o yürekli' dedi ve sol üst baldırıma sapladı. Damarıma çok az kalmış. Ne olduğunu anlayamadım. Karnımdan bıçaklandığımı sandım. Kanserden ölmüyorum ama böyle ölüyorum diye düşündüm.

DAMAT: ''KENDİ HÜR İRADEM VAR''

''Sivil toplum örgütleri nerede?'' diye soran Damat, ''3 gündür gerçekten çok büyük bir linçe uğruyorum. Kadına şiddete hayır diyorum. Kendi hür iradem var. Kadınların da biraz korkusuz olmasını istiyorum'' yanıtını verdi. Damat, ''Sizi arayan siyasiler oldu mu?'' sorusunu da ''Akşam Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aradı. Siyasetten uzak biri olduğum için isimlerini hatırlamadığım milletvekilleri aradı. Başkanımız da geldi, sağ olsun. Bu olay benim başıma geldi. Geldiyse de bir barış olsun artık. Ben kanser tedavisi gören, Tekirdağ'da normal makyözüm. Hiçbir alakam yok. Sanki Türkiye böyle bir sallandı, gitti geldi. Bir Göknur Damat yüzünden... Bu çok acı bir şey.'' şeklinde yanıtladı.