‘Erdoğan'ın oyun planı netleşmeye başladı’

‘Erdoğan'ın oyun planı netleşmeye başladı’

MHP lideri Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi değerlendirilirken, Erdoğan'ın 2019 için planının netleşmeye başladığı aktarıldı.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli ile Erdoğan görüşmesini değerlendirdi. Yetkin, Erdoğan'ın 2019 için planının netleşmeye başladığını söyleyerek, "MHP’den gelen teklifi denemeye karar vermiş görünüyor" ifadesini kullandı.

Yetkin, "Erdoğan’ın ilk turda MHP desteğiyle seçilme formülü" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, MHP liderinin haftalardır devam eden AKP ile ittifak çağrılarının nihayet karşılık bulduğunu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Bahçeli’ye şimdiye kadar olan desteği için teşekkür etmekle kalmayıp, ittifak çağrısını görüşmek üzere davet ettiğini kaydetti.

Yetkin, “Böylece Erdoğan’ın oyun planı netleşmeye başladı. Erdoğan Kasım 2019’da yeniden cumhurbaşkanı seçilme şansını ikinci tura bırakmadan ilk turda sonuca ulaşmak istiyor ve bu amaçla MHP’den gelen teklifi denemeye karar vermiş görünüyor” dedi.

‘Acaba Erdoğan ve Bahçeli nasıl bir formül bulacaklar?’ sorusunu gündeme getiren Yetkin, “Bulunacak formül, koalisyonlardan daha da bağlayıcı bir birlikteliğe, iki partiden bir cephe çıkarmaya götürebilir siyasi hayatımızı” ifadesini kullandı.