Erdoğan'ın rahatsızlığının sebebi belli oldu

Erdoğan'ın rahatsızlığının sebebi belli oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram namazı için geldiği Mimar Sinan Camii'nde kısa süreli rahatsızlık geçirdi. Erdoğan bayram namazı sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, "Şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdim. Şu an bir sorun yok. Toparladım" dedi. 

Erdoğan, saat 05.15 sıralarında Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Camii'ne geldi. Namazın başlamasına yakın Erdoğan cami içinde rahatsızlandı. Kısa süreli rahatsızlık geçiren Erdoğan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"Oturuyordu, bir sıkıntısı yoktu"

Camiden çıkan vatandaşlardan biri, "Tokalaştıktan sonra oturdu. Şoförünün içeriye girdiğini gördüm. Gayet normaldi. Sonra aşağıya aldılar 15-20 dakika. Şu an da gayet iyi. Oturuyordu kendisi, bir sıkıntısı yoktu" dedi
Yine camiden çıkan bir kişi ise, "Cumhurbaşkanı sohbeti dinlemeye geldi. Sonra yavaşça yere yattı. Sonra ilk müdahale burada yapıldı. Sonra dışarıya çıkarıldı" diye konuştu.

"Sedyeyle çıkardılar"

Erdoğan'ın hemen arkasında bulunduğunu belirten bir kişi ise, "Arkasında namaz kılıyorduk. Bir anda fenelaştı. Herkes ayağı kalktı, yardım etmeye çalıştılar. Sedye ile dışarıya çıkardılar. 5-10 dakika orada tedavi gördü. Namaz daha başlamamıştı" şeklinde konuştu.

KORUMALAR CEMAATE MÜDAHALE ETTİ

Yurt Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre Erdoğan'ın korumaları cami içerisinde fotoğraf çekmek isteyenlere izin vermedi. Erdoğan'a serumla müdahale edildiği iddia edildi.

Bayram namazı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan'ın ifadeleri şöyle: 

Şimdi değerli arkadaşlar. Öncelikle Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Bütün halkımın Ramazan bayramını tebrik ediyorum. İslam dünyasının birliğine, beraberliğine, barışına vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamd olsun kısa sürede toparlandık. Şu an iyi bir konumdayım ve programımıza saat 3'te Haliç Kongre merkezinde parti tabanımızla yapacağımız bayramlaşma töreninde devam edeceğiz. Birliğimiz, beraberliğimiz bizim için çok önemli. İnşallah dünya barışı için, İslam dünyasının dini bayram olarak çok önemsediği bayramımız bir milat olacaktır. Zira tüm İslam dünyasında adeta bir parçalanma, bir bölünme havası estirmek isteyenler var. Temenni ediyorum ki bunlar Ramazan bayramı ile çok farklı bir uyanışa vesile olacaktır.

Cami cemaati o anları anlattı

Namazdan önce camiye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada kısa süre şekere dayalı tansiyon dengesizliği geçirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, cami cemaati ise yaşanan o anları anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında namaz kıldığını belirten bir vatandaş, “Bir anda fenalaştı. Herkes bir anda ayağa kalktı. Ambulans geldi. Yardım etmeye çalıştılar. Ondan sonra sedyeyle çıkardılar bir daha da gelmedi. Fenalaştı, sol tarafa doğru yattı. Herkes bir anda yanına geldi” ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş ise, “10 dakika orada tedavi gördükten sonra sedyeler geldi aldı. Biz de bayağı korktuk. Sedyeler gelince korumalar kapattı, götürdüler. Daha sonra gelmedi. Namaz daha başlamamıştı” derken, namazda Erdoğan’ın çok yakınında bulunduğunu ifade eden bir başka kişi ise, “Tokalaştıktan sonra gayet sakin bir şekilde oturdu. Ondan sonra oturduktan sonra insanlarla selamlaştı. Ondan sonra şoförünün içeri girdiğini gördüm. Gayet normaldi. Sonra aşağı aldılar. Gördüğümüz kadarıyla sağlık durumu şuanda iyi” diye konuştu.