Erdoğan'ın Trump'tan isteği ortaya çıktı!

Erdoğan'ın Trump'tan isteği ortaya çıktı!

ABD ziyareti sırasında korumalarının ve AKP'lilerin yaptığı saldırı sonrası tutuklanan isimlere ilişkin Trump'tan adım atılması talebinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun üzerine Trump'un kendisine "Bu konuyla kendim ilgileneceğim" yanıtı verdiği bilgisini paylaştı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan il başkanları toplantısında Trump görüşmesiyle ilgili bazı ipuçlarını paylaştı. Bolu İl Başkanı söz alarak, "Sizin ABD ziyaretiniz sırasında terör örgütü PKK'lıların saldırısına uğradıkları halde tutuklanan Türklerden biri Bolulu. Annesi geçen günlerde bana geldi. Çok üzgün ve mağdur durumda. Bizden yardım istedi. Acaba sizin bir şey yapmanız, serbest bırakılmaları için devreye girmeniz mümkün mü" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı konuşmada kendisinin Washington'da yaşanan bu olayı gündeme getirdiğini, durumu anlattığını ve bu konuda adım atılmasını istediğini belirtti. Erdoğan, bunun üzerine Trump'un kendisine "Bu konuyla kendim ilgileneceğim" yanıtı verdiği bilgisini paylaştı.