Erdoğan İstanbul'daki oylar için rakam verdi

Erdoğan İstanbul'daki oylar için rakam verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti.

“BİZ HER AN HAZIRIZ AMA MUHALEFET HALA ADAYINI BELİRLEYEMEDİ”

Uzun ince bir yolda olduklarını ifade eden Erdoğan, “Gidiyoruz gündüz gece. Yapacağımız işler çok ama inançla, azimle, kararlılıkla çıktık yola. Durmak yok, yola devam dedik. Aynı şekilde önümüzde yeni bir dönem var. 24 Haziran seçimleri, Türkiye’nin bir kırılma noktasıdır. Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönemle ilgili bütün altyapı hazırlıklarımız tamam.

Biz her an hazırız ama muhalefet hala adayını belirleyemedi. Birbirlerine girdiler. Ne yaptıkları, ne yapacakları belli değil. Öyle de olsa böyle de olsa biz şu anda seçim takvimini uygulamaya koyduk. Aday adaylarımız müracaatlarını yapıyor. Diğer taraftan seçim beyannamemiz, manifestomuz hazır halde. Ayın 6’sında İstanbul il kongremizde manifestomuzu açıklayacağız. Ardından aday tanıtımında da seçim beyannamemizi açıklayacağız” dedi.

“GİTMEK İSTEYENLER VARSA BUYURSUN GİTSİNLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, bu devletmiş… İşte o Pensilvanya’da, başka da onun yanına gitmek isteyenler varsa buyursun gitsinler. Biletlerini de alırız. Yeter ki gitsinler. Biz bize yeteriz. Biz birbirimize aşığız ve bizler birbirimize olan bu sevgiyle toprakları diri tuttuk, dik tuttuk, öyle de tutacağız.

Bütün bu Rabiayı gerçekleştirebilmek için ne yapacağız? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu gerçekleştirdik mi, bizi kimse bölemez, kimse parçalayamaz” diye konuştu.

“İSTANBUL NE DERSE TÜRKİYE ONU DER”

Erdoğan, dışarıdaki konuşmasının ardından kongre salonunda kürsüye çıktı. İşte erdoğanın kongre konuşması

Yeni sistemde 600’e çıkan vekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor. İstanbul’da iddia ve güç sahibi değilseniz, Türkiye’de güç sahibi olmanı neredeyse imkansız hale geliyor. İstanbul yaklaşık 9.5 milyonluk seçmeni ile 24 Haziran’ın belirleyicisi olacak. İstanbul ne derse, Türkiye onu der.

Şimdi yeni bir yoldayız. Yüzde 48,6 önemli bir başarı ancak AK Parti için hedef daha yüksektir. Ben bu oyların üzerine 1 – 1.5 milyon koyabileceğimize inanıyorum. Sizlerin çabası İstanbul ve Türkiye’nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir.

Biz ağaç dikiyoruz, adam kalkıyor yürüyüş yapıyor. Nerede, Gezi’de. Bunlar ağaç söktü diyor, biz ağaç söker miyiz ya? Ey Bay Kemal, senin bu ülkede dikili ağacın var mı ya? Belediyelerin de dahil kaç ağacın var söyle. Çanakkale’deki kopukluğu da giderip, Asya ile Avrupa’yı birleştireceğiz. Bunu kim anlatacak, siz anlatacaksınız.

“KANAL İSTANBUL’UN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ”

Benim çılgın projem dediğim Kanal İstanbul sırada. Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak. Bu bir dünya projesi. Bir Süveyş, Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul olacak. Bu projeyle dünyaya mesajımızı vereceğiz. İnşallah yeni dönemde inşasına başlayacağız

Lafla modern olunmaz.  Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? Çünkü CHP demek tezek demektir. Benim Erzincan Refahiye’deki bacım tuşa basıyor sıcak su geliyor. Benim 81 ilde bütün halkım batı ne yapıyorsa onu yapıyor.

Ve onları da geçeceğiz. Şehrin yeşil alanlarını çoğalttık, neden modern bir şehir. İstanbul’da bugün üniversiteli sayısı 890 bini aştı. İstanbul’a yaptığımız hizmetler yetmiyor. Bunun kısa bir özetini yaptık. Kampanya süresinde animasyonlarla bunu daha net anlatacağız. 54 günde girilmedik sokak kalmayacak. Yaptıklarımızı her fırsatta, her yerde vatandaşımıza anlatmanızı rica ediyorum.

Muhalefetin yaptığı bir şey yok. Bu yüzden neyi yaptığını söyleyecek, böyle bir şey yok