Erdoğan: Kadın hakları konusunda tarih yazdık

Erdoğan: Kadın hakları konusunda tarih yazdık

Erdoğan, G-20 Zirvesi için gittiği Japonya’da Mukogawa Üniversitesi’nde fahri Doktora Unvanı tevdi töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi için gittiği Japonya’da Mukogawa Üniversitesi’nde fahri Doktora Unvanı tevdi töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:
“Üniversite yönetimini ayrı ayrı kutluyorum. G-20 zirvesi vesilesiyle gerçekleştirdiğim Japonya ziyaretine böylesine anlamlı bir programla başlamak benim içim bir mutluluk kaynağıdır. Ziyaret sırasında yapacağımız temasların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler Asya’nın doğu ve barı ucunda yer alan iki ülkeyiz. Aramızdaki kilometrelerce mesafeye rağmen Türkler ile Japonlar arasındaki iletişim takdirle karşılanıyor. Bizler iyi ve kötü günlerimizde hep birbirimizin yanında durmaya hep özen gösterdik.

Tarihinde çok ağır travmalar yaşasalar da her seferinde yepyeni bir başlangıç yapmışlardır. Türkiye’nin tarihi de tıpkı Japonya gibi küllerinden yeniden doğuşu tarihidir. Bir hususa dikkat çekmek istiyorum; bizim inancımıza göre her zorluğun ardından muhakkak bir kolaylık vardır. İlk başta aleyhimize görünen şeyin ardında hayır olabilir. Gerek kişisel siyasal serüvenimizde gerekse milletimizin tarihinde yüzlerce örnek bulunuyor. Okuduğum bir şiir nedeniyle çarptırıldığım hapis cezası bazı çevreler tarafından ‘son’ olarak görülse de bizim için yeni bir başlangıç oldu. 2002’de çok daha güçlü bir kadroyla adeta yeniden dirildik. İlk başta bize acı çektiren, üzüntü veren hadiselerin daha sonra hayırlara vesile olduğunu görüyoruz. Bizim tarihimizde bir İnebahtı  vardır. Bizim sakalımızı tıraş ettiler ama öyle bir an gelir ki kollarını keseriz. Kesilen sakal gür biter ama kol yerine gelme.’ Onun için bu tür yenilgiler bir bitiş değildir.

Türkiye cumhurbaşkanı olarak himayemizde düzenlenen Ara Güler sergisine siz Japon dostlarımızı davet etmek istiyorum.

Ülkemiz 8 yıldır Suriye’de süren iç savaşla mücadele ediyor. Hem coğrafi konumumuz hem de tarihi, kültürel ve beşeri bağlarımız sebebiyle kriz kuşağında yaşanan her hadise ile ilgilenmek mecburiyetinde kalıyoruz. Bölgemizdeki tüm krizlerde özgürlüğün, adaletin ve hakkın yanında yer aldık. 3,6 milyonu aşkın sınırlarımıza dayanan Suriyeli göçmen, Irak ve Afganlarla beraber 4 milyona dayanıyorlar. Birilerine rağmen kapılarımızı ve gönlümüzü mültecilere açtık.

Türkiye olarak son 17 yılda kadın hakları konusunda birçok tarihi reforma imza attık.