Erdoğan: Karşımızdaki çapsızlarla yarışmıyoruz

Erdoğan: Karşımızdaki çapsızlarla yarışmıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da gerçekleştirdiği AKP mitinginde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik, ''Allah aşkına bu ülkeye cumhurbaşkanı olanın bir tecrübesi, bir deneyimi gerekmez mi? Bu çırak bile değil. Çırağa dükkan teslim edilir mi? Karşımızdaki çapsızlarla yarışmıyoruz. AKP olarak kendi projelerimizle yarışıyoruz'' dedi

İşte Erdoğan’ın öne çıkan açıklamaları:

“16 Nisan’da Aksaray bize sahip çıktı. Aksaray ülke ortalamasının çok üzerinde bir oy oranı ile “Evet” dedi. Vefanızdan ötürü gönülden teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da güçlü meclis, güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığı’nda şahsımı, Meclis’te AK Parti’yi desteklemeye hazır mısınız? 24 Haziran demokrasi şölenimiz milletimize, vatanımız hayırlı olsun.

Ülkemiz prangalarını Özal ve Erbakan gibi siyasetçilerin döneminde kırmaya başladı. Hakkı olan reformlara bizim dönemimizde kavuştu. Dünü bilmeden bugünü anlamak mümkün değildir. Ne kadar mesafe aldığımızı ölçmenin yolu ara ara arkaya dönüp bakmaktır.

Ekonomi, sağlık ve yatırımlar yanında bu millete en büyük hizmetimiz temel hak ve özgürlüklerdir. Benim kızlarım, oğullarım bu ülkede okuyamadı. Elin topraklarında benim kızlarım başörtüsü ile okudu ama öz yurdunda kızlarım üniversiteye gidemedi. Bu ülke bir imam hatip mezunu Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı gördü. Bunun kararını millet veriyor.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile bunun önünü kapatan bütün düzenlemeleri rafa kaldırdık. Özgürlük lafla değil, icraat ile oluyor sayın İnce.

“YENİ TÜRKİYE”

Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Sosyal yaşamdan, siyasi alana Türkiye tarihinde tecrübe temdiği bir özgürlük ortamı yaşıyor. Yeni Türkiye’den şikayetçi olan kimse yok. Daha düne kadar imam hatipler kaldırılsın diye ortalığı ayağa kaldıranlar oy için bile olsa İmam Hatip’e gitmediği için hayıflanıyor.

CHP zihniyetinin amacı Türkiye’yi 28 Şubat’ın baskı dolu günlerine geri döndürmek.

SERT TEPKİ: ÇAPSIZLAR…

Bu ülkeye Cumhurbaşkanı olanın bir tecrübesi, bir deneyimi olması gerekir. Bu çırak bile değil. Çırağa dükkan bırakılır mı? Sizden şimdi ben baş ustalık istiyor. Tüm hesabı kendi partilerinde çekişme için yapıyorlar. Dertleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri değil, CHP genel başkanlığı.

Karşımızdaki çapsızlarla yarışmıyoruz. AK Parti olarak kendi projelerimizle yarışıyoruz”