CHP'li Gürer: Taşerona amasız şartsız kadro verilmelidir

CHP'li Gürer: Taşerona amasız şartsız kadro verilmelidir

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’u ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’u ziyaret ederek, taşeron işçilerin kadro beklentisi ve emekçilerin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve CHP Genel Merkez Emek Büroları Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’u makamında ziyaret etti. CHP Milletvekili Gürer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, emekçilerin sorunlarına değindi, taşeron işçilerin kadro beklentisi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerden bahsetti. 
 
ÇALIŞANLAR HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR
 
Türkiye’de her geçen gün ağırlaşan yaşam koşullarında çalışanların hak ettiği ücretleri alamadığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, her üç çalışandan birinin fazla mesai yaptığını vurguladı. Bu durumun olağan gibi lanse edilmesinin bedenen yıpranmayı, verimliliği ve işçi istihdamını engellediğini kaydeden Gürer, “Emekçiler ne çalıştıklarının karşılığını ne de yaptıkları fazla mesaiyi tam manasıyla alamamaktadır” dedi. 
 
TAŞERONA KADRO SÖZÜ, BEKLENTİLERE CEVAP VERMEYECEK GİBİ
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘kölelik düzeni’ olarak adlandırılan taşeron işçi sistemine de artık bir sonu verilmesi gerektiğini vurguladı. AKP hükümetinin 2 yıl önce, 3 ay içinde taşeron işçilere kadro sözü verdiğini hatırlatan Gürer, “Aradan geçen zamana rağmen bu konuda somutlaşan bir gelişme yok. Şimdi, yeni yıldan önce taşeron işçilere kadro verileceği söyleniyor. Ancak umutlu kadro bekleyen taşeron işçiler kaygılı. Çünkü taşeronların istediği eşit işe eşit ücretin olabileceği bir kadro sistemidir. Ancak hükümet, önerisi içeriğinin de taşeron işçilerin şu anki mevcut durumundan çok farklı görünmüyor. Sadece adı değişmiş oluyor. Sayıları 1 milyona aşan  taşeron işçiler gerçek manada kadroya alınmalı ve eşit işe eşit ücret alacak şekilde bir düzenlemenin içine dâhil edilmelidir. Âmâsız şartsız taşerona kadro ve hakları verilmelidir. Bakanlık  tüm taraflarla görüşmeden  değişikliği Başbakan'a sunması da anlaşılabilir bir durum değildir ” diye konuştu.
 
100 ÇALIŞANDAN SADECE 6’SI GREV VE TOPLU SÖZLEŞME YAPABİLİYOR
 
Niğde Milletvekili ve CHP Genel Merkez Emek Büroları yöneticisi Gürer, son yıllarda Türkiye’de sendikal örgütlenmelerin de büyük darbe yediğine işaret etti. Grev ve toplu sözleşme yapabilen işçi oranının günümüzde tüm işçilerin içinde yüzde 6’lara kadar düştüğüne dikkat çekti. Gürer, “Örgütlenme önünde engeller kaldırılması gereli. Örgütlü bir toplum ülkenin gelişmesine önemli bir kattı sunar. Ancak genel tabloya bakıldığında, her 100 işçiden sadece 6’sının örgütlülük anlamında grev ve toplu sözleşme hakkına sahip olduğunu görülüyor. Ancak bu durumda işçi ve memurların talepleri genele yansımıyor” şeklinde konuştu.


 
YURDAKUL’DAN GÜRER’E TEŞEKKÜR
 
Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yurdakul, emekçilerin ve çalışan kesimin  sorunlarının her geçen gün arttığını ifade etti. Örgütlü toplumun önemine değindi. Taşeron sisteminin emeğin sömürüldüğünü  bir uygulama olduğunu burada çalışan işçilerin kadroya alınmasının şart olduğunu, hak kayıplarının ortadan kaldırılmasına yönelik düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 
 
GÜRER, SENDİKADA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR 

TBMM’de işçi ve emekçilerin sorun ve taleplerini sürekli gündeme getiren ve bunların takipçisi olan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, TÜRK İŞ bağlı ŞEKER -İŞ Sendikası Genel Başkanlarını da ziyaret ederek sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.