Erdoğan'la görüşecek Destici'den açıklama: ‘Oyumuz 1, sempati alanımız yüzde 20 ‘

Erdoğan'la görüşecek Destici'den açıklama: ‘Oyumuz 1, sempati alanımız yüzde 20 ‘

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan BBP lideri Mustafa Destici, “Bir ısrarımız yok. Bizim bir talebimiz olmadı, sayı pazarlığına da girmedik, girmeyiz" dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın “Cumhur ittifakı iki parti arasında olmalı" diyerek ittifakta istemediği BBP’nin lideri Mustafa Destici, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Görüşme öncesi Hürriyet’e konuşan Destici, "BBP'nin ittifakta yer almasını uygun bulmuyoruz" açıklamasına rağmen MHP'nin taraflarına olumsuz bir değerlendirme yapmadığını söyledi. Destici, özetle şunları kaydetti:

‘KENDİ AMBLEM VE LİSTEMİZLE GİRMEK İSTERİZ’

“İttifakta 2 şekilde yer alınıyor. İlki, kendi amblem ve listenizle, ikincisi bir başka partinin listesinden. Biz kendi amblem ve listemizle girmek isteriz. Bunun için de ittifak paydaşlarıyla görüşüp değerlendirmelerini almak isteriz. MHP’den bu konuda bize olumsuz yönde gelen bir şey yok. Bunu sonuçta Cumhurbaşkanıyla görüşeceğiz. Çünkü bugüne kadar süreci hep Cumhurbaşkanıyla yürüttük. Ama bir ısrarımız yok. Bizim bir talebimiz olmadı, sayı pazarlığına da girmedik, girmeyiz.

Oyumuzdan çok sempati alanımız çok daha yüksektir. Oyumuz 1 ise sempati alanımız 20’dir.”

Öte yandan Destici, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için başvuru formunu imzalayarak milletvekili adayı olacağını açıkladı.