Erdoğan mecliste alkışlanmadı

Erdoğan mecliste alkışlanmadı

TBMM Genel Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97’nci Kuruluş Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı

Genel Kurul’a kabineden gelen ilk isim Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş oldu. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları kendilerine ayrılan locadan Genel Kurul’u izledi.
Genel Kurul Salonu’na ilk gelen lider ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kılıçdaroğlu’nu CHP’li milletvekilleri ayakta alkışladı. AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı da Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek tokalaştı.


Başbakan Binali Yıldırım’ı salona girerken AKP’li vekiller ayakta alkışladı.


MHP lideri Devlet Bahçeli ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın birleşimi açmasının ardından salona girdi.


Kahraman, “Biraz sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Meclis’imize teşrif edecektir. Kendilerini hepiniz adına saygıyla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum” dedi.


Salondan gelen itirazlar üzerine Meclis Başkanı Kahraman, “Zamanında geldi, ben kendisini ağırladım, ondan sonra ben buraya geldim. Hepimiz dakikiz ama bazı mazeretler ortaya çıkabilir” diye konuştu. Daha sonra Kahraman, Cumhurbaşkanı’nın dinleyici locasındaki yerini aldığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı CHP, MHP ve HDP milletvekilleri alkışlamadı, ayağa kalkmadı. Cumhurbaşkanı’nı AKP'li vekiller ve bakanlar alkışladı.