Erdoğan ne istedi? Karamollaoğlu'nun çantasında ne vardı?

Erdoğan ne istedi? Karamollaoğlu'nun çantasında ne vardı?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme sonunda gazetecilere açıklama yapan Temel Karamollaoğlu, "Sadece şunu söyleyeyim, biz Sayın Cumhurbaşkanına uyum yasaları ile ilgili yaptığımız çalışmayı taktim ettik, fikirlerimizi, kanaatlerimizi söyledik. Son gelişmelerle ilgili bir fikir teatisinde bulunduk" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün saat 14.15'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede Saadet lideri Karamollaoğlu partisinin uyum yasalarını teklifini Erdoğan ile paylaştı.

Liderler turunu sürdüren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştü. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim barajının sıfırlanması, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza şartının kolaylaştırılması, Meclis’te siyasi etik komisyonu kurulması ve seçim kararı alındığı an OHAL’e son verilmesi gibi talepleri iletmek üzere başlattığı liderler turu kapsamında bugün AKP’ye gitti. Karamollaoğlu’nu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıladı.

İkili arasında basına kapalı bir görüşme yapıldı.

ERDOĞAN İTTİFAKA İSTİYOR

Öte yandan kulislerde, AKP’nin MHP ile yürüttüğü seçim ittifakı çalışmalarına Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’ni de katmak istediği konuşuluyor. İddiaya göre, bu nedenle ittifak pazarlıklarında daha önce gündeme gelen parti sınırlaması forrmülünden vazgeçildi. İttifakta yer alan partilerin Hazine yardımından yararlanmasının sağlanması üzerinde de duruluyor.

'UYUM YASALARI' TEKLİFİNİ İLETECEK

Saadet lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, 2019 seçimleri ile resmen yürürlüğe girecek olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ öncesinde çıkarılacak ‘uyum yasaları’ ile ilgili partisinin görüşlerini anlattı. Karamollaoğlu, seçim kanunları, siyasi partiler kanunu ve Meclis iç tüzüğüne dair tekliflerinin bulunduğu ‘Adil Sistem Adil Seçim’ kitapçığını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdi.

TEKLİFDE NELER VAR?

Sadet Partisi’nin, Cumhurbaşkanına ileteceği uyum yasalarıyla ilgili, ‘yüzde 10 barajının kaldırılması’, ‘hazine yardımının seçime giren bütün partilere verilmesi’, ‘seçim ittifaklarının önün açılması’, ‘TRT’nin TBMM ili bağının kurulması’, ‘cumhurbaşkanlığına 100 bin imza ile aday olma yolunun kolaylaştırılması, gibi önerileri bulunuyor.

Görüşmede başta Afrin operasyonu oymak üzere Suriye’deki gelişmelerin de gündeme gelmesi de bekleniyor.

DİĞER LİDERLER İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşen Karamollaoğlu,partisinin hazırladığı uyum yasaları teklifini siyasi parti liderleri ile paylaşmıştı.