Erdoğan: Bazı yanlışları ancak alçaklar yapar!

Erdoğan: Bazı yanlışları ancak alçaklar yapar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı NATO'da yaşanan skandala ilişkin, "Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da böyle bir hadisedir" diye konuştu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu ülkeyi başımıza yıkmak için ellerini ovuşturarak bekleyen çok fazla güç var. Ne diyor o güzel Rize türküsünde dumanım yayılamam ben senden ayrılamam ben senden ayrılırsam halim yamandır yaman.

İşte biz de bu ülkeden ayrılamayız. Allah göstermesin. Eğer öyle bir durum ortaya çıkarsa halimiz sadece yaman olmaz hepten duman oluruz.

Bu ülkeyi bizim yapan değerlerimize ezanımıza bayrağımıza tarihimize kültürümüze sıkı sıkıya sahip çıkacağız ki ayakta kalabilelim. Ordumuzu en güçlü ordu polisimizi en güçlü polis haline getireceğiz ki saldırıları bertaraf edebilelim.

Sırt üstü yatarsak yaptığımız işin adı tevekkül değil tembellik olur. Gönlümüzün alabildiğinin en fazlasını ortaya koymaktır. Fert olarak toplum olarak devlet olarak yapabileceğimiz her şeyi yaptıktan sonra Allah’a teslim olacak hayırlı olanı ondan bekleyeceğiz. Geçtiğimiz 15 yıldır bu anlayışta gece gündüz çalışıyoruz. Bugün şöyle geriye doğru baktığımızda ülkemizi nereye getirdiğimizi çok daha iyi görüyoruz. Eksiklerimizi ve zaaflarımızı da gösteriyor bu.

‘YANLIŞ YAPTIKLARIMIZI MİLLETİMİZLE PAYLAŞIYORUZ’

AK Parti doğru zamanlarda ve zeminlerde kendini sorgulamaktan çekinmeyen öz eleştiriyi yapmaktan çekinmez. Ana muhalefet gerçek bir eleştiri yapamamıştır. Yalanla tali işlerle uğraşmışlardır. Yaptıklarımız kadar eksik yaptıklarımızı hatta yanlış yaptıklarımızı da milletimizle paylaşıyoruz.

Son günlerdeki değişim söylemimizin sanki ilk defa olan bir şeymiş gibi algılandığını görüyoruz. En başından beri bu anlayış ile hareket ediyoruz. Bizim anlayışımıza göre Allah’tan başka hiçbir varlık sorgulanamaz değildir. Faniler olarak bizlerin eksiği elbette olacaktır. Önemli olan bunu kabul edebilecek erdemi gösterebilmektir.

Türkiye güçlendikçe bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor. Daha dün NATO tatbikatındaki terbiyesizliği takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da böyle bir hadisedir.

‘ONLARI PATRIOTLARLA KORUYORLAR’

Şahsımı ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılanı çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum. Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerinin zirveye çıktığı bir dönemde füze sistemlerini geri çekerek harekete geçilmeyeceği ihtimalini veren NATO’nun güvenilirliği sorgulanır hale gelmiştir. Rusya’dan S-400 sistemleri almaya kalktığımızda ittifakı ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder. Aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan bunlara ses çıkarmayanlar Türkiye’ye nası ses çıkarıyor. Baltık ülkelerini patriotlarla sıkı sıkıya güvenlik altına alanlar Türkiye’ye farklı tavır sergiliyor.

Buralarda bize yapılan tacizlere sessiz kalırsak benim milletim ne der. Sen 650 bin kişilik bu orduyu niye besliyorsun demez mi? Bizim mehmedimiz neden var. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik geldik. Kardeşlerim bu iş öyle tatbikatlarla sahte sosyal medya hesaplarıyla provakasyonla kuru bir özürle üzeri örtülebilecek bir konu değildir. Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlama ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Buradan NATO ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyorum. S-400’leri aldık, iş bitti.

Yıllarca bir insansız hava aracı istedik. İnsansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahsızını biz üretiyor muyuz? Üretiyoruz. Sağolsunlar onlara kongre izin vermedi. Bizim millet izin verdi. Katar’daydık oradayken de bütün gönderilmiş olan üsteki komuta kademesine ve bütün uzman çavuşlara silahlar gitti.

‘TELSİZ VERMEDİLER’

Kıbrıs Barış Harekatı’nda telsiz vermediler telsiz. ASELSAN’ı kurduk. Bu ASELSAN tüm dünyada belli bir yere ulaştı. Kendi hava savunma sistemini kuracak dostlarıyla paylaşacaktır.

Daha önce Nuri Demirağların Devrim otomobillerinin ve ülkemizi ele güne muhtaç etmeyecek çalışmaların başlarına gelenlerin bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde yürütülen tüm savunma sanayi şahsi himayem altındadır. Önü kesilen herkese cumhurbaşkanlığının kapısı açıktır. Kaybedecek bir dakikamız yok. Çöpe atılacak projemiz yok.

Bazıları geliyor bizimkinin suçu yok diyor. Annelerini babalarını eşlerini aldattılar. Şimdi bir kısmı içeride bir kısmı kaçtı uyanık tabi bunlar. Fırsatı bulan kaçtı ağalarının yanına, o Pensilvanya’daki ağalarının yanına. Bir kısmı Avrupa’nın değişik ülkelerinde NATO’yla nasıl koalisyon oluşturuyorlar. Biz nasıl güvenebiliriz. Ülkemize karşı kullanılcağı aşikar olan silah yığan bir devlete nasıl inanabiliriz ki televizyon dizilerinden düşünce kuruluşu raporlarına kadar bir devlet nasıl bizim dostumuz olur ki…

3 Kasım 2002 seçimlerinden beri güvenini bizden esirgemeyen milletimiz 16 Nisan halk oylaması ile yeni bir yol açılmıştır. 2019’u başarıyla geçirmemiz gerekiyor. Şimdi soruyorum delegeler ve misarfirler 2019 Mart ve Kasım’ına hazır mıyız? Çok yoğun çalışacağız. Önümüzde içerideki ve dışarıdaki mücadelemizi yapacağız. Önümüzde pırlanta gibi bir 5 yıl olacak. Sorumluluğu yine bizlere tebliğ edeceğine inanıyorum milletimizin. Bizim üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor.

‘7 HAZİRAN’I UNUTMAYIN’

İşte bugün burada yarın Bayburt ve Gümüşhane’deyim ondan sonra Doğu Anadolu’nun illerindeyim. Genel Başkan yardımcılarımız aynı şekilde dolaşıyoruz. 81 vilayetimizde kongrelerimizi yapıyoruz. Biz bu süreci hakkı ile yönetirsek milletimizin desteğinin artarak süreceğine inanıyorum. Milletimizin 7 Haziran’da verdiği mesajı hatırlayın. Unutmayın değil mi? Unutmayacağız.

En etkili seçim çalışması önceden yapılandır.