Erdoğan: Sincar'a çok tahammülümüz yok

Erdoğan: Sincar'a çok tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varna zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbulAtatürk Havalimanı'ndan Bulgaristan'ın Varna şehrine hareketi öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

''Biraz sonra beraberimizdeki bakan arkadaşlarımız ve bürokratlarımızla Varna'ya gideceğiz.

AB ile köklü ilişkilerimiz var. Hükümetimiz döneminde bu ilişkiler hiç olmadığı kadar ilerlemiştir. Zaman zaman gerilimin arttığı, tıkanıkların yaşandığı dönemleri de hep birlikte gördük.

Türkiye olarak yolumuza döşenen mayınlara aldırmadan tam üyelik yolculuğumuzu sürdürdük. Niyetini, gayesini ve ciğerini çok iyi bildiğimiz çevrelerin Türkiye'nin hak ettiği yeri almasına engel olmasına asla izin vermeyeceğiz.

Avrupa Birliği mülteci anlaşmasıyla taahhüt ettiği görevleri hala yerine getirmiş değil.

İki taraf arasındaki güvenin tekrar inşası için terörle mücadele konusunda Avrupalı dostlarımızın desteğini almamız çok önemli.

SİNCAR

Irak hükümetinin bazı operasyon girişimlerini doğrusu istihbarat örgütümüzden aldım. Bunun tabii netice itibarıyla tamamiyle bittiği konusunda takipteyiz.

Kısmi olarak bir müdahale olmuş olabilir nitekim bugün de Irak'tan bu konularla ilgili olarak bir yetkili Türkiye'ye gelecek. Onlarla da MİT Müsteşarımızın görüşmesi olacak. Bu görüşmelerden sonra sağlıklı bir neticeyi alırız. Temennimiz Irak merkezi hükümeti Sincar'da bu operasyonu başarmakta bir sıkıntı varsa burada da ikili görüşmelerimizi yapalım, orada gereğini de biz yaparız.

Sincar'a çok tahammülümüz yok.

Münbiç bizim için yeni bir şey değil. Obama döneminden beri üzerinde durduğumuz bir konuydu.''