Erdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Tillerson'ı kabulü sona erdi. Görüşme, 3 saat 15 dakika sürdü. ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Erdoğan-Tillerson görüşmesine ilişkin, "Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

Görüşmede, ABD'nin PYD'ye silah sevkıyatı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Kudüs konularının ele alındığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson'a açıkça iletildiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nauert, Erdoğan-Tillerson görüşmesine ilişkin, "Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

Ankara'ya gelmeden önce Lübnan'da basın mensuplarına konuşan Tillerson, ABD'nin YPG'ye ağır silah vermediğini belirterek, " YPG'ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok" demişti.

Tillerson, Türkiye ile ABD'nin ortak hedefleri olduğunun altını çizmiş, "Türkiye ile ana hedeflerimiz ortak" ifadesini kullanmıştı.

Tillerson,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek.

BASIN TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Tillerson'un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye'de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı, 11 Şubat'ta başlayan Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret etti. Tillerson, geçen yıl 30 Mart'ta Ankara'ya, 10 Temmuz'da ise İstanbul'a gelmişti.