Erdoğan-Tillerson görüşmesinde flaş ayrıntı

Erdoğan-Tillerson görüşmesinde flaş ayrıntı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile "terörle mücadele" konularının ele alındığı belirtilen görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tercümanlık yaptı. Erdoğan ile Tillerson'un görüşmesi 3 saat 15 dakika sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson akşam saatlerinde Ankara’ya geldi. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen Tillerson, yarın ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Tillerson’ın Ankra’ya gelişi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bakan Tillerson’un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye’de, Amerikan polisleri tarafından arama yapılmasına tepki gösterdi.

Daha sonra Beştepe’ye giden Tillerson’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer aldığı görüşme, 3 saat 15 dakika sürdü.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele konusu ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede, Türkiye’nin önceliklerinin ve beklentilerinin Tillerson’a iletildiği ifade edildi.