‘Ülkeler, S-400 için sıraya giriyor'

‘Ülkeler, S-400 için sıraya giriyor'

Rusya'nın Türkiye'ye göndereceği S-400 hava savunma sistemleri için bu ülkeden ön ödeme almasını Sputnik'e değerlendiren Rus siyaset bilimcisi Podberezkin, bu eşsiz ve etkili sisteminin Türkiye'nin güvenliğini garanti edeceğini belirtti.

Moskova Devlet Dışişleri Üniversitesi (MGIMO) Askeri ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Direktörü Aleksey Podberezkin, S-400 sistemlerinin neredeyse tüm saldırı araçlarına karşı korumayı garanti ettiğini söyledi.

Günümüzde bir ülkenin bağımsızlığının öncelikle hava ve uzay savunma yeteneğiyle ölçüldüğünü kaydeden uzman, S-400'ün orta menzilli balistik füzeler dahil neredeyse tüm saldırı araçlarına karşı korumayı garanti ettiğini belirterek, bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

"Büyük algılama ve imha alanına sahip çok etkili bir sistem olan S-400'ün dünyada benzeri yok. Böyle bir sisteme sahip olmak, radar tespit uçakları gibi imhası zor hedeflere karşı Türkiye'nin güvenliğini garanti edecek. Sistem eşsiz ve elbette birçok ülke onu elde etmek istiyor. Daha önce Çin ve Hindistan'dan bahsedilmişti. Onlarca ülke başvuruda bulundu ve sıraya girmeye hazırlar ama biz önce kendi ordumuzu bu sistemlerle donatmalıyız. Halihazırda bu sistemler tüm stratejik yönlere gönderiliyor".

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği'nin verdiği bilgiye göre, S-400 için 10 ülkeden başvuru yapıldı. Aralarından Çin ile anlaşma sağlandı.