Erdoğan Trump'a 5 kitapçık götürdü

Erdoğan Trump'a 5 kitapçık götürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'da ABD Başkanı Trump ile görüşmek üzere, özel uçak "CAN" ile Pekin'den ABD'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile gerçekleştireceği görüşme için Türkçe-İngilizce hazırlanmış beş kitapçığı da götürdü.

Gulan GÜLER
YURT Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'nde, "Kuşak ve Yol Forumu" kapsamında düzenlenen çalışma yemeğinin ardından ABD'ye gitmek üzere Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı'na geçti. Erdoğan'ı havalimanından Türkiye'nin Pekin  Büyükelçisi Ali Murat Ersoy, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang  ile diğer yetkililer uğurladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Berat Albayrak ve  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ABD'ye gitti.

Trump ile baş başa görüşme
ABD ziyareti çerçevesinde sivil toplum ve düşünce kuruluşları ile iş dünyası temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da bugün ABD Başkanı Donald Trump ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yapacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet ABD ziyaretine İngilizce-Türkçe hazırlanan beş kitapçığı da götürdü.
YPG ve PYD, PKK'dır tezinin eylemlerin yanı sıra belgeler ve resimlerle ay ay anlatıldığı Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan kitapçıkların dördü İngilizce-Türkçe, birisinin tamamı İngilizce kaleme alındı. PKK's REGIONAL FRANCHISE OF TERROR isimli kitapçık 44 sayfa. PKK'nın HPG, KCK, YJA STAR, YPG, YBŞ, YRK örgütlerinin tepe organizasyonu olduğunu anlatıyor. 164 kaynaklı hazırlanan bu özel raporun ABD üst düzey yöneticilerine sunulması bekleniyor.

PKK-KCK ve PYD-YPG bağlantısı
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kitapçıkların birisi PKK-KCK ilişkilerinin yanı sıra "PKK/KCK Terör Örgütünün Suriye Kolu: PYD-YPG" başlığını taşıyor. Kitabın ikinci sayfasında Ebu Velat kod adlı Salih Müslüm'ün "Zaman zaman PKK'yım, zaman zaman PJAK, bazen de YPG. Bunlar gerçekten önemli değil. Bunların hepsi PKK'nın bir üyesi" sözleri yer alıyor. Kitapçıkta, PYD'nin Abdullah Öcalan'ın 17 Ekim 2003 tarihinde PKK'nın Suriye'de varlığını devam ettirebilmesi amacıyla Partiya Yekitaya Demokratik Birlik adı ile Salih Müslim ve Dilan Ruhan Muhammed  kod adlı Asya Ayşe Abdullah'ın eş başkanlığında kurduğu da hatırlatılıyor.

Tüzüklerdeki benzerlikler
Örgütün Almanya, Danimarka, Hollanda, Norveç, Rusya, Fransa, İngiltere başta olmak üzere 13 Avrupa sorumlusu isim isim deşifre ediliyor. Ayrıca Irak, Lübnan ve Suriye yapılanması, Cizire, Kobani, Afrin kantonunun da içinde bulunduğu toplam 70  kişilik liste de isimlendiriliyor. KCK, PKK ve PYD ve YPG tüzüklerindeki benzerliklere de vurgu yapılan son kitapçıkta, Abdullah Öcalan'ın en tepedeki isim olarak tanınma kararına her veriliyor. YPG içinde faaliyet gösteren teröristler isim ve resimleri ile belgeleniyor. PYD/YPG kontrolündeki Tel Abyad şehrinde tak yapılarak şehrin girişine konulan Abdullah Öcalan görseline de yer veriliyor. 

2 bin çocuk militan
ABD istihbarat birimlerine ve siyasetçilerine sunulan beş ayrı kitapçıkta yer alan en önemli başlıklardan birisi de PYD ve silahlı güçlerinin Türkiye'de ortaya koydukları eylemler. 13 Şubat'tan Mayıs ayına kadar Mardin, Hatay Reyhanlı, Şırnak illerinde yaptıkları eylemler isim isim elde edilen silahlar liste halinde yer alıyor. Yaşları 10 ile 16 arasında olup zorla kaçırılarak eline silah tutuşturulan çocuk  teröristlerin resimlerle ve isimlerle ortaya konulması da önemli belgelerin başında. PKK/KCK'nın çocuk ve kadın istismarı da ayrı bir kitapçıkla şubat ayında yayınlanmış. Buna karşılık bugüne kadar 750 çocuk militan örgütü terk etmiş. Bu rakam örgütten kaçarak Türk adaletine teslim olan 1199 militanın dışında.

PKK’nın uyuşturucu tarlaları
İçişleri Bakanlığı tarafından İngilizce-Türkçe hazırlanan kitapçıklardan birisi de insanlık suçu olan uyuşturucu kaçakçılığı. Narkoterörzm ile mücadelede uyuşturucu ve PKK/KCK başlıklı yayında da PKK'nın uyuşturucu ticaretini Kolombiya Devrimci Güçleri FARC, Özbekistan İslami Hareketi IMU,  Sri Lanka LTTE, Afganistan TALİBAN gibi terörizmin finansmanında nasıl kullandığı anlatılıyor. Yapılan operasyonlar, ele geçirilen uyuşturucu miktarlarıyla açıklanıyor. PKK'nın uyuşturucu tarlaları deşifre ediliyor.