Erdoğan: Trump benden özür diledi... Beyaz Saray: Doğru değil

Erdoğan: Trump benden özür diledi... Beyaz Saray: Doğru değil

PBS televizyonunda NewsHour programında yayınlanan röportajında Erdoğan, korumalarına yönelik suçlamalardan dolayı Trump’ın kendisine üzüntüsünü bildirdiğini iddia etti. Axios haber sitesinden Dave Lawler’a açıklama yapan bir Beyaz Saray kaynağı ise, “Yorumlar doğru değil, Başkan özür dilemedi” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı için ABD’de bulunan Tayyip Erdoğan’ın Trump’la temasları ABD basınında yakından izleniyor. Dün New York merkezli PBS televizyonunda NewsHour programında yayınlanan röportajında Erdoğan, korumalarına yönelik suçlamalardan dolayı Trump’ın kendisine üzüntüsünü bildirdiğini iddia etti.

PBS NewsHour'daki o haber:

PBS kayıtlarına göre programcı Judy Woodruff’ın “Siz bu suçlamalara katılmıyorsunuz. ABD yargı sisteminin çürümüş olduğunu da söylediniz. Bu da çok temel bir görüş ayrılığı. Başkan Trump’la nasıl anlaşabileceksiniz, o gün olanlarla ilgili bu kadar temel bir görüş ayrılığı varken Başkan Trump’la nasıl iş yapacaksınız?” sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi:

 “Aslında Başkan Trump bir hafta önce bu konuyla ilgili beni aradı. Üzgün olduğunu belirtti, ABD’ye geldiğimizde resmi ziyaret kapsamında olayı takip edeceğini söyledi.”

Beyaz Saray yetkilisi:Yorumlar doğru değil, Başkan özür dilemedi

 Bu açıklama ABD basınında Trump’ın Erdoğan’dan özür mü dilediği sorularına neden olurken Erdoğan’ın iddiasıyla ilgili Axios haber sitesinden Dave Lawler’a açıklama yapan bir Beyaz Saray kaynağı ise, “Yorumlar doğru değil, Başkan özür dilemedi” dedi.