Ağrı'da kan donduran olay... Bir baba 2'si erkek çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı

Ağrı'da kan donduran olay... Bir baba 2'si erkek çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir baba, en büyük kızının şikayeti sonucu 5 kızı ve baldızına cinsel istismardan tutuklandı.

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Baba E. D. öz kızlarına ve eşinin kız kardeşine cinsel istismar, cinsel saldırı, darp, tehdit suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklandı. Mağdurların ifadeleriyle yaşları 20, 18, 16, 13, 10 olan çocukların uzun süredir cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

EN BÜYÜK ÇOCUK SAVCILIKTA ANLATTI

En büyük kız çocuğu E.D, yaşananları savcılıkta verdiği ifadesinde anlattı. Abla E.D’nin anlatımına göre işsiz baba E.D. anne M.D.’nin evlere temizlik için gittiği zamanları fırsat bilerek kızlarını sırasıyla odasına çağırarak istismar ediyor ve ses çıkarmaları halinde ölümle tehdit ediyordu. Ayrıca Baba E.D’nin 6 ve 8 yaşındaki erkek çocuklarını da odasına çağırdığı ve bilgisayarında bulunan pornografik fotoğrafları çocuklarına gösterdiği de Abla E.D’nin ifadeleri arasında yer aldı.

Üniversiteye gitmek için kentten ayrılan E.D. sivil toplum kuruluşlarına giderek destek istedi ancak pek çok kurum bölgenin durumu ve aşiret sisteminden dolayı destek olmaktan geri durdu. E.D ile İzmir Barosu’na bağlı avukatlardan Avukat Sena Yazıbağlı Gül, Çağla Deniz Felamur ve Mehmet Baran Selanik gönüllü olarak ilgilendi.

ANNE VE ÇOCUKLAR GÖZETİM ALTINA ALINDI

Doğubayazıt’a giden avukatlar Abla E.D ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından başlatılan operasyon kapsamında istismar şüphelisi baba E.D gözaltına alınırken anne ile 7 çocuğu koruma altına alındı. Baba E.D. daha sonra çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinin kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadelerde istismar şüphelisi Baba E.D’nin yanlarına okumaya gelen eşinin 13 yaşındaki kız kardeşini de istismar ettiği ortaya çıktı. Öte yandan 20 yaşındaki abla E.D’’nin babasını cezalandırabilmek umuduyla adalet meslek yüksek okulunu kazandığı hayalinin avukat olmak olduğu da öğrenildi.
 
"MAĞDURLAR ARTABİLİR"

Çocukların ve annenin avukatı Sena Yazıbağlı Gül başka mağdurların da olabileceğini belirterek soruşturmanın genişletilerek devam edeceğini anlattı. 14 yaşında evlendirilen annenin de cinsel istismar mağduru olduğu bilgisini veren Yazıbağlı “Evliliği boyunca hem kendisinin hem çocuklarının şiddet gördüğünü biliyoruz. Şüpheli tarafından 6 yaşındaki çocuğun bile kemerle dövüldüğü bulgusu var. Şu an dosyada kısıtlılık kararı söz konusu. Bu dosyada gördüğümüz aile içi cinsel saldırı, istismar Türkiye’de oldukça yaygın. Ensest her türlü toplumsal yapıda karşılaşılan bir sorundur. Sorunun en önemli kısmı şüphesiz gizli kalması, bu nedenle de çocuk ve gencin istismarının yıllar boyunca devam etmesidir. Mağdurların ensesti anlatamadıklarını, toplum tarafından gizlendiğini görüyoruz” dedi