Erdoğan 'yorgun olanlar çekilsin' lafını kimin için söyledi?

Erdoğan 'yorgun olanlar çekilsin' lafını kimin için söyledi?

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti teşkilatlarına yaptığı 'yorgun olanlar çekilsin' uyarısının, parti değerlerinden uzaklaşanlara yönelik olduğunu söyledi.

"AK Parti'nin ilkelerinden uzaklaşan varsa o bizim için yorgundur" diyen Ünal parti yönetimi için bir yorgunluğun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Erdoğan,mayıs ayında yeniden AK Parti Genel Başkanı olduğu olağanüstü kongredeki konuşmasında, "Partideki metal yorgunluğunu gidereceğiz" demişti. Bu süreç içerisinde AK Parti yönetimi ve hükümette geniş çaplı revizyon yapılmıştı.

Geçen hafta AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının basına kapalı bölümünde konuşan Erdoğan bu defa, teşkilatlarda yorgun olan partililerin görevlerini başkalarına devretmesini istemişti.

'KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ LAZIM'

AK Parti Sözcüsü Ünal bugün konuk olduğu TRT Haber canlı yayınında Erdoğan'ın bu çağrısıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız uyarıda bulunurken, 2019 seçimlerinin önemine değiniyor. Herkesin dikkatli ve uyanık olması gerektiğini, siyasetin bir sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor. AK Parti'nin ilkelerinden uzaklaşan varsa o bizim için yorgundur" dedi.

Erdoğan geçtiğimiz ayki AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda "İçerde ve dışardaki mücadelemizi başarıya ulaştırmak için AK Parti olarak kendimizi yenilememiz lazım" diye konuşmuştu.

Ünal bugünkü değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Hangi değerlerle yola çıktık bu biliniyor. O değerlerden uzaklaşan herkes yorgundur. Teşkilatlarımız 16 Nisan halk oylamasında büyük özveri ortaya koydular. Belediye başkanlarımız büyük çaba gösterdiler. Cumhurbaşkanımızın söylediği yorgunluk bizim için söz konusu değildir."