Erdoğan’a tazminat sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: ‘O kararı veren hakim…’

Erdoğan’a tazminat sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: ‘O kararı veren hakim…’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off - shore şirkete para aktarıldığı iddiasına ilişkin davada 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, kararı veren hâkimi eleştirdi. CHP Lideri, O kararı veren hakim de hakim değil zaten” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off - shore şirkete para aktarıldığı iddiasına ilişkin davada 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, kararı veren hâkimi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası iddialarına ilişkin 197 bin lira tazminata mahkum olmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "18 milyon dolara ne aldın? Bunların yanıtı yok. O kararı veren hakim de hakim değil zaten" dedi. CHP lideri, şöyle devam etti:

"18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası’na para transferi oldu mu? Oldu. Man Adası’ndaki şirketin kuruluş bedeli 1 sterlin mi? 1 sterlin. Kendisi de itiraf etti bunu. E ne bu tazminat? Hangi gerekçeyle? Beni korkutmak için."

‘TÜRKİYE’DE OLMASA BİLE AİHM’DE KAZANACAĞIM’

Davayı Türkiye'de olmasa bile AİHM'de kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün belgeleri doğru. Savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankası’na ‘Bunlar size mi ait?’ ‘Evet bize ait.’ MASAK’a soruyor: ‘Bunlar doğru mu? Evet doğru.’ Bunlar ne için? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç, parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız. Biz namuslu adamlarız" dedi.