Erdoğan'dan 3 bin 600 ek gösterge açıklaması

Erdoğan'dan 3 bin 600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarına verilen iftarda konuştu. Erdoğan seçimlerden sonrasını işaret ederek, "Yeni dönemde polislerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkarıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca yükseköğretim mezunu polislerin emekli olduklarında alacakları emekli maaşlarında % 20'ye kadar zam yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Teşkilatı mensupları ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan “Güçlü bir emniyet teşkilatı ülkemiz için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü Türkiye, güvenlik tehditleri bakımından son derece zorlu bir coğrafyada bulunuyor.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörden düzensiz göçe, uyuşturucu ticaretinden insan kaçakçılığına kadar küresel güvenliği etkileyen pek çok sorunla doğrudan yüzleşiyoruz. Ülkemiz yanında bölgemizin güvenlik, huzuruna tehdit oluşturan bu problemlerle en ön cephede mücadele yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“AĞIR MALİYETLERİ OLACAKTIR”

“Sadece coğrafi olarak değil aynı zamanda stratejik bakımdan da küresel güç mücadelelerinin kavşağında olan bir ülkenin, askeri, istihbari ve güvenlik açısından güçlü olması şarttır. Bu alanların herhangi birinde yaşanacak bir eksiklik, ihmal ve sorunun devletimize ve milletimize çok ağır maliyetleri olacaktır.”

“BU MÜCADELEYİ DİRAYETLE SÜRDÜRECEĞİZ”

FETÖ’yle mücadele konusuna değinen Erdoğan, “Açık söylüyorum dünyada pek az ülke, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve başarılı bir mücadele yürütebilir. Dünyada çok az toplum, böyle ağır bir travmanın üstesinden bizim milletimiz gibi dirayetle gelebilir. FETO ile mücadele ederken intikam duygusuyla değil, adaletin tecellisi için çaba gösterdik. Halen de bu şekilde hareket ediyoruz ama biz, tüm şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için sonuna kadar bu mücadeleyi de dirayetle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Hiç kimsenin, milletimizin helal lokmasına musallat olmasına izin vermedik. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi büyütürken, ekonomimizi güçlendirirken herkesin bundan hak ettiği payı almasını sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.