Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Sana borcumuz varmış, ödeyelim

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Sana borcumuz varmış, ödeyelim

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'daki görüşmenin ayrıntısını aktardı.

Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu Saray'da kabul etti. Görüşme 45- 60 dk sürdü. 

Deniz Zeyrek'in yazısından o bölüm şöyle:

CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP içinden bir kesimin itirazlarına rağmen ilginç bir adım atmıştı.

İlk kez, Sözcü okurlarının bu köşeden okuduğu o adım, eski bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan randevu istemekti.
O görüşme dün gerçekleşti ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Ekrem İmamoğlu ile görüşme sonrasında yaptığım görüşme de bu yorumumu destekler nitelikteydi.

Görüşmenin tamamına yakınında İstanbul konuşulmuş bir kere. Erdoğan 1994'te Belediye Başkanı seçildikten sonra bulduğu tabloyu ve ayrılırken teslim ettiği tabloyu anlatmış. İstanbul'a yaptıklarını anlatmış.

Görüşmede Erdoğan'ın yatay kentleşme konusundaki sözleri ve “Manhattan” eleştirisi de gündeme gelmiş. Erdoğan, dikey kentleşmeye çok kızdığını vurgulamış.
İmamoğlu'nun saygılı, ölçülü ve temiz bir kampanya yapma niyetini dile getirmesi üzerine Erdoğan da “öyle olacak” güvencesi vermiş.

Görüşmede bir de geçmiş anısı yad edilmiş.

Erdoğan Belediye Başkanı olduktan sonra İmamoğlu'nun ailesine ait lokantada yemek yemiş. Ekip hızlıca kalkıp gitmiş ve hesap ödenmemiş.

Erdoğan, “Sana borcumuz varmış, onu da ödeyelim” deyince İmamoğlu, “O gönül borcu. Başkan seçildiğimizde, desteğinizi esirgemezsiniz ödeşiriz” demiş.

Görüşmenin, siyasetteki bu gerilim atmosferini yumuşatacak önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.