Erdoğan’dan, Trump'a: Menbiç'e de gireceğiz

Erdoğan’dan, Trump'a: Menbiç'e de gireceğiz

ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde geçen diyaloğu anlatan Erdoğan’ın, “Trump’a telefonda Menbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim" ifadeleri aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıyı yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı’nın bu toplantıda, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde geçen bir diyaloğu aktardı. Buna göre, Erdoğan, “Trump’a telefonda Menbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim" ifadelerine yer verdi.

Selvi, "Erdoğan ile Trump’ın Menbiç diyaloğu" başlığıyla yayımlanan yazısında, Erdoğan’ın AKP büyükşehir başkanlarıyla yaptığı toplantıda, eline laser pointer’ı (lazer işaretçi) alıp, Afrin haritası üzerinden harekâtı anlattığını belirterek, “Harekâtı anlattıktan sonra gelinen aşamayı, ‘Harekâtta zor işimiz bitti’ diye özetlediğini kaydetti.

‘BAŞKOMLUTAN EDASIYLA KONUŞUYOR’

Erdoğan’ın harekatın ileri aşamaları hakkında da bilgi verdiğini aktaran Selvi, “Başkomutan edasıyla konuşuyor. “Afrin’den aşağıya, İdlib’e kadar inip orayı birleştireceğiz” diyor. Bu noktada bir an durduktan sonra kararlı bir ses tonuyla, “Menbiç’e de gireceğiz” diye devam ediyor. Söz Münbiç’e gelince, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. “Trump’a telefonda Menbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim” diye yazdı.