Erdoğan'ın Ayasofya'ya yönelik sözleri olay oldu: Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı

Erdoğan'ın Ayasofya'ya yönelik sözleri olay oldu: Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı

AKP'li Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'ya yönelik eleştirileri Alman basınına yansıdı. Alman basını Erdoğan'ın "Türkiye'de yüz yıl sonra yapılacak ilk kilisenin İstanbul'da inşa edilmesini onayladı. Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı" sözlerini okuyucularına aktardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği siyasete yönelik eleştiriler ve Ayasofya'nın cami adını alacağı açıklaması Alman basınında da yer alıyor. DW Türkçe’de yer alan habere göre Ludwigshafen'da yayımlanan Rheinpfalz gazetesi, AKP'li Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ayasofya Müzesi'nin cami adını alması için çalışmaları başlatacağı yönündeki açıklamalarına dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

100 yıl sonra Türkiye'de ilk kez kilise inşa edileceğini duyuran gazete şu ifadeleri okuyucularına aktardı:

"Erdoğan iyi bir seçim yarışı yürüten her politikacının yaptığını yapıp sadık seçmenini harekete geçiriyor. Yurt dışından beklenen feryadı da elbette buna ek olarak tetikliyor. Erdoğan Ayasofya kartını bundan önce de birçok kez kullandı... Ancak şimdiye dek korkulan değişiklik gerçekleşmedi. Bunda tarihi ibadethanenin bir turist mıknatısı olmasının da payı büyük. Bu aynı zamanda kendi politikasına da aykırı. Ocak ayında yetkililer Türkiye'de yüz yıl sonra yapılacak ilk kilisenin İstanbul'da inşa edilmesini onayladı. Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı."