Erdoğan’ın, Gül’e aracı gönderdiği haberi önce yayınlandı, sonra silindi

Erdoğan’ın, Gül’e aracı gönderdiği haberi önce yayınlandı, sonra silindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürüldü. İlerleyen saatlerde Habertürk'ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürüldü. İlerleyen saatlerde Habertürk'ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı, habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildiği bildirildi.

Habertürk'ün iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdi.

Geçtiğimiz gün düzenlenen Erbakan Ödülleri Törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu salona birlikte giriş yapmıştı.

İlerleyen saatlerde Habertürk'ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı, habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildiği bildirildi. Haber ve habere dair sosyal medya paylaşımı şöyleydi:

Öte yandan Türkiye'nin çok okunan haber portallarından Mynet'in Habertürk'e atıf yaptığı ilgili haberin halen yayında olduğu görülüyor.

DENİZ ZEYREK DE İSİM VERMEDEN YAZDI

Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek de bugünkü yazısında söz konusu ziyareti isim vermeden köşesine taşıdı.

Erdoğan'ın Arınç ve Davutoğlu ile Gül'e mesaj yolladığını belirten Zeyrek, konuyu şöyle aktardı:

"Gelelim son görüşme iddiasına (özellikle “iddia” diye yazıyorum, çünkü kayıt dışı -off the record- teyit ettiğim bu bilgi henüz kendileri tarafından resmen açıklanmadı). Bu iddiaya göre Gül’le uzun yıllar yakın çalışmış, hatta arkadaş olmuş iki önemli isim Ankara’dan İstanbul’da giderek Gül’ü ziyaret etmiş. Kaynaklarım, ziyaretin gündeminin Suriye başta olmak üzere güncel dış politika ve savunma konuları olduğunu söyledi. Ancak ‘Söz konusu isimler böyle kritik bir dönemde Gül’ün yanına gitmişse orada seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulmaması mümkün mü?’ diye sorarsanız, gönül rahatlığıyla “Evet” yanıtını veremem."

İddia, akla Milli Gazete’nin haberini getirdi. Milli Gazete dün (25 Nisan) yayımladığı haberde, Abdullah Gül ile Maslak’taki ofisinde yaklaşık 2,5 saatlik bir görüşme yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ofisten ayrılmasının hemen ardından yeni bir konvoyun giriş yaptığını, korumaların makam aracının etrafını sararak görüntü alınmasını engellediğini aktarmıştı.