Erdoğan’ın İtalya temaslarında Roma’da hayat duracak

Erdoğan’ın İtalya temaslarında Roma’da hayat duracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek Pazartesi günü ziyaret edeceği Roma'da olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. İtalyan basınında yer alan haberlere göre kent merkezinde Erdoğan'ın ziyareti sırasındayeşil bölge oluşturulacak.

BBC Türkçe’nin Övgü Pınar imzalı haberinde, Vatikan’da Papa Francesco ile görüşmek için, Roma’ya gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Paolo Gentiloni ile de görüşmesi bekleniyor.

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanların da eşlik etmesi beklenirken, Roma Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı karar göre Erdoğan’ın temasları sırasında İtalya’nın başkentinde adeta hayat duracak. Pazar gününden Pazartesi akşamına kadar kentte 3500 güvenlik görevlisiyle yoğun güvenlik önlemleri alınacağı açıklanırken kent merkezinde bir yeşil bölge oluşturulacağı ve bu alanda herhangi bir gösteriye izin verilmeyeceği kaydedildi.

Güvenlik önlemleri kapsamında, “nükleer, biyolojik, kimyasal ve radyolojik” tehlikelere karşı eğitilen NBCR timleri de hazırda tutulacak. İtalyan ANSA haber ajansı, “Kürt toplumuyla birlikte” gösteri ya da eylem yapmasından şüphelenilen derneklerin de özel olarak izleneceğini yazdı. Il Tempo gazetesi de dün baş sayfasından “Erdoğan’ın Roma’ya gelmesi nedeniyle gizli servis alarmda” başlıklı bir haber yayımlayarak, “Kürt toplumu tarafından, Avrupa’daki havaalanlarında Türk yolculara yönelik eylemler” düzenlenmesi riskinin de ele alındığını yazdı.