'Erdoğan'ın paranoyaları her geçen gün büyüyor'

'Erdoğan'ın paranoyaları her geçen gün büyüyor'

Yurt Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç bugünkü yazısında AKP ve CHP'de neler olduğunu masaya yatırdı.

Süleyman Kılıç bugün YURT Gazetesi'nde yayınyalanan yazısında AKP ve Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesinin asıl bundan sonra başlayacağının altını çizerek 'mazlumlar' hariç bu mücadeleyi sonuna kadar desteklediğini belirtti. Topbaş'ın damadının tahliyesine de değinen Kılıç "iktidarın FETÖ mücadelesi henüz başlamadı. İzleyeceğiz. Kayıkçı kavgasına dönüşecek mi, dönüşmeyecek mi diye… Kadir Topbaş’ın damadının tahliyesi bizde bu siyam ikizi durumundan çok kolay kurtulamayacağını gözetiyor. Hatta imkânsız gibi durduğunu." ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'IN PARANOYASI HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR'

AKP-FETÖ akrabalığını 'eş durumu' ile ifade eden Kılıç "15 yıllık siyasi, maddi  manevi ortaklığın yanı sıra, eş durumu ile evlere girmiş bu durumdan Erdoğan’ın kurtulması imkânsız görünüyor. Paranoyası da  bu sebeple her geçen gün büyüyor." diye yazdı.

'AKP'DE BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİFAYA ZORLANACAK'

Süleyman Kılıç yazısında AKP'den tüm cemaatlerin temizleneceğini belirterek topun ağzında olan bakanları tek tek yazdı. Kılıç AKP'de büyükşehir belediyeleri de daha birçok belediye başkanının istifaya zorlanacağı iddiasını köşesine taşıdı.

CHP'DE PERDESİZ EVDE ÇIPLAK GEZENLER

Süleyman Kılıç yazısının ikinci bölümünde CHP' de yaşanan tartışmaları irdelerken birbirinden çarpıcı tespitlerde bulundu. Kılıç CHP'de tartışmaları  "Perdesi evde çıplak gezer gibi, medya aracılığı ile siyaset üretme yoluna tekrar girildi." özetledi. 

Kılıç "Sorun CHP tabanının da zaman zaman oportünist yaklaşımla öz evlatlarını bir anda yok saymasıdır.  Soruyorum size Deniz Baykal mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu Şehnaz Çakıralp’i, İhsan Özkes’i, Selin Sayek Böke’yi kurultayda oy patlamasıyla  birinci yapın, Gürsel Tekin, Durdu Özbolat, Erdoğan Toprak, Hakkı Süha Okay, Enis Berberoğlu  gibi öz evlatlarınızı kıl payı PM dışına itin dedi.  Şunu düşünün; AKP Köksal Toptan, Cemil Çiçek gibi isimleri TBMM Başkanı yaptı, ama parti bürokrasisinde hiç öne çıkardı mı?" ifadelerini kullandı.

'MEDYA'NIN GÖREVİ AYNA TUTMAKTIR'

Tartışmaların gazete sayfalarından yapılmasının yanlış olduğunu belirten Kılıç, Uğur Dündar'a zerzeniste bulunarak bu isteklerinin bir gazetecinin, her şeyi bilen özellikle bir gazetecinin organizasyonunda yapmak yanlıştır. Buradan açık açık yazıyorum. Bu gazetecilerden birisi maalesef Uğur Dündar’dır. Hak ettiği cevabı da en kısa sürede alacaktır. Hepimiz kendi işimizi  yapalım." ifadelerini kullandı.

'AKP YOLUN SONUNA GELMİŞTİ'

Süleyman Kılıç yazısını şu şekilde bitirdi:

CHP eski CHP değil. Gaza gelmez. Ne yaparsanız yapın AKP yolun sonuna gelmiştir. Gazetecilerin de hangi kanattan olursa olsun, ANP veya DYP gibi genel başkan atama dönemi bitmiştir. Şimdi taraf değil, ayna, prizma veya yansıtma gazetecilik dönemi başlamıştır. Birbirinin kopyası candaş ve yandaş gazetecilik dönemi kapanmıştır Uğur abi. Sakın unutmayın, bunu yoldaşınıza da söyleyin.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!