Eren Erdem: Abdest aldım, suçlu muyum?

Eren Erdem: Abdest aldım, suçlu muyum?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in sosyal medyada AKP’li hesaplar tarafından abdest alırken çekilmiş fotoğrafları yayımlanıp 'FETÖ'cü diye suçlanmasına sert cevap verdi. Erdem; 'Türkiye'de abdest almanın, namaz kılmanın suç olduğunu da dün öğrendik.' dedi.

İddialara yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, yayımlananların, lisedeyken arkadaşlarıyla abdest alırken Sultanahmet'te çekilen fotoğraflar olduğunu belirtti.

KRT'de Çağlar Cilara'nın programına telefonla bağlanan CHP’li Eren Erdem, fotoğraflarla yapılan FETÖ suçlamalarına yanıt verdi.

Eren Erdem katıldığı programda özetle şunları söyledi:

"Türkiye kamuoyundan abdest aldığım için özür diliyorum. Devlet büyüklerimizden, bir kadir gecesi Sultanahmet camisine gidip abdest alırken fotoğraf çekildiğim için özür diliyorum bu özrümü kabul etsinler. Türkiye'de abdest almanın, namaz kılmanın suç olduğunu da dün öğrendik. Abdest aldığım için gerçekten suçlu hissediyorum kendimi. Demek abdest alan herkes FETÖ'cü. Ben abdest aldığım için pişman değilim. Ben inançlı bir insanım. Antikapitalist Müslümanlar grubunun içinden geliyorum, benim abdest almam çok doğal."