Eren Erdem'den yandaşa gazetecilik dersi

Eren Erdem'den yandaşa gazetecilik dersi

CHP'nin gazeteci vekillerinden Eren Erdem yandaş Star Gazetesi'nin Muharrem İnce'nin, Edirne'de hapiste bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istemesi üzerine iftira ve hakaretlerde bulunmasına sert çıktı.

CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem, Star Gazetesi'nin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için yazdıklarına cevap verdi. İnce, AKP Genel Başkanı Erdoğan da dahil cumhurbaşkanlığı'na aday olacak isimleri ziyaret etmek istediğini, bu kapsamda randevu talep edeceğini açıkladı. HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ı da ziyaret etmek istediğini söyledi. Yandaş Star Gazetesi, İnce'nin bu açıklamalarını çarpıtarak Kandil'e bağladı. Gazetenin sosyal medya paylaşımında; "bu hareketi ile Kandil'de Erdoğan-Bahçeli karşıtı açıklama yapan PKK elebaşı Cemil Bayık'ı da kucaklamış olacak" ifadeleri yer aldı.

Eren Erdem twitter hesabından tepki gösterdi. Erdem, gazetenin paylaşımını alıntılayarak; "Bu namussuzluğun gazetecilikle hiçbir alakası yok. Bunlar müfteri, provokatör. Basın spamı geçin...!" diye yazdı.

Erdem, gazetelerin birinci sayfalarında diğer cumhurbaşkanı adaylarına yer verilmemesine de; "İşte bu düzenin özeti bu!
Muharrem İnce miting yapar, haber yok.
Meral Akşener miting yapar, haber yok.
Temel Karamollaoğlu konuşur, haber yok!
Selahattin Demirtaş cezaevinde, adı bile yok!
Erdoğan, tonla gazetede 9 sütun manşet...
Bu düzen NAMERT.. Bu düzen bozuk!" şeklinde tepki gösterdi.