İran'dan Türkiye'ye ilginç mesaj!

İran'dan Türkiye'ye ilginç mesaj!

Org. Hulusi Akar'ın İran Genelkurmayı'nda katıldığı ve Kuzey Irak referandumunun değerlendirildiği toplantıda ekrana "Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği ayetler yansıtıldı.

Genelkurmay Başkanı Org.  Hulusi Akar'ın  İran Genelkurmay'ında katıldığı toplantıda, ekrana "Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği Tevbe Suresi'nin 38 ve 39'uncu ayetleri yansıtıldı.

GÜNDEMDE KUZEY IRAK'A OPERASYON VAR

Türkiye ve  İran'ın, bağımsızlık referandumu sonrası Kuzey  Irak'a karşı ortak operasyon düzenlemesinin dillendirildiği günlerde, Genelkurmay Başkanı Org.  Hulusi Akar  İran'a gitti.

TEVBE SURESİ'NİN 38 VE 39'UNCU AYETLERİ YANSITILDI

Başkent  Tahran'da mevkidaşı Tuğgeneral Muhammed Bakiri tarafından törenle karşılanan Org. Akar ve beraberindeki kurmay heyeti,  İran Genelkurmay Karargahına geçti.

Karargahta iki ülkenin kurmayları tarafından düzenlenen toplantıda masa önündeki ekrana Tevbe Suresi'nin 38 ve 39'un ayetleri ve ayetlerin Türkçe ve Farsça mealleri yansıtıldı.

MESAJ OLARAK YORUMLANDI

"Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği ayetlerle  İran'ın, Kuzey  Irak kriziyle ilgili  Türkiye'ye mesaj verdiği yorumları yapıldı.

İşte Tevbe Suresi'nin 38 ve 39'uncu ayetlerinin meali: