‘Enis niye hala içerde?’

‘Enis niye hala içerde?’

CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu hakkındaki gerekçeli kararda, ‘casusluk suçu işlediği veya Can Dündar’la buluştuğuna dair bir delilin bulunmadığının’ belirtildiğini hatırlatan Hürriyet yazarı Özkök, “İyi de Enis’in işlediği suç nedir öyleyse?’ sorusunu gündeme getirdi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Enis Berberoğlu hakkındaki gerekçeli karar diyor ki: Enis Berberoğlu’nun casusluk suçu işlediğine dair bir delil yoktur. Enis Berberoğlu’nun Can Dündar’la buluştuğuna dair delil yoktur. İyi de Enis’in işlediği suç nedir öyleyse?” diye sordu.

Özkök, ‘Hangi yazara, hangi dönemde, hangi ceza’ başlıklı yazısında, tek parti döneminde, 1960 sonrası ve 1990’da çeşitli yazar ve aydınlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da şiir okuduğu için aldığı cezaları sıralayarak,  “Ama hiçbirinde müebbet istenmedi... Müebbet verilmedi. Şimdi elinizi yine vicdanınıza koyup düşünün... Nazlı Ilıcak’a, Ahmet Altan’a, Mehmet Altan’a sırf yazdığı yazıdan dolayı müebbet hapis verilmesi vicdanınıza sığdı mı... Benim sığmadı” dedi.

İYİ DE ENİS NİYE HÂLÂ İÇERİDE

Özkök, “Enis Berberoğlu hakkındaki gerekçeli karar diyor ki: Enis Berberoğlu’nun casusluk suçu işlediğine dair bir delil yoktur. Enis Berberoğlu’nun Can Dündar’la buluştuğuna dair delil yoktur. İyi de Enis’in işlediği suç nedir öyleyse?” ifadelerine yer verdi.