Erzurum'da çatışma: 1 terörist öldürüldü, 1 asker yaralı!

Erzurum'da çatışma: 1 terörist öldürüldü, 1 asker yaralı!

Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda Erzurum’un Şenkaya ilçesi ile Ardahan’ın Göle ilçesi kırsalında terör örgütü PKK/KCK mensuplarının yakalanması amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi. Bölgede, bu çerçevede "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-14 operasyonu" düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: "Operasyon kapsamında Patnos Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Şenkaya Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ve güvenlik korucularından oluşan birliklerce gece saatlerinde icra edilen oynak pusu faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının tespit edilmesi üzerine temas sağlanmış olup, bir terörist silahıyla ölü ele geçirilmiştir. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızdan aldığımız destekle operasyonlara devam etmektedir"

'Hafif yaralı iki asker tedavi altına alındı'

Operasyonda hafif yaralanan 2 askeri personel, Oltu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastaneye gelen Oltu Kaymakam Şenol Turan, yaralı askerlere "geçmiş olsun" dileğinde bulunup sağlık durumları hakkında hastane personelinden bilgi aldı.
 
'Bir terörist ağır yaralı olarak kaçtı' 

Turan, ziyaret sonrasında, yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ile teröristler arasında Akşar kırsalında temas sağlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Aynı çatışmada bir teröristin ise ağır yaralı halde kaçtığı bilgisini aldık. Çatışmada bir astsubayımızın ayak topuğuna ve kaval kemiğine mermi isabet etmiş ve hastanemizdeki başarılı operasyonla mermiler çıkarıldı. Çok hafif yaralanan bir yüzbaşımız ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi" diye konuştu. Çatışmada yaralanan askerlerden birinin, 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Üst Çavuş Mustafa Coşğun olduğu ve yerden seken kurşunla sağ ayağından yaralandığı belirtilmişti.