Eski bakandan Çiller hakkında çok sert sözler:  ‘Hırsız' diyenlerle iktidar ortağı olan...

Eski bakandan Çiller hakkında çok sert sözler: ‘Hırsız' diyenlerle iktidar ortağı olan...

Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde Sağlık Bakanlığı görevinde bulunan Rifat Serdaroğlu, Çiller’in 28 Şubat davası kapsamındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Serdaroğlu, 'Çiller, Türk Milleti'nden ‘Ben Atatürk'ün ürünüyüm' diye oy alan, milli iradeyi başka bir iradeye teslim eden kişidir. Kendisine ‘Hırsız' diyenlerle iktidar ortağı olan Çiller, hem milli iradeyi hem laik cumhuriyeti, ‘Müslüman Kardeşler'in başkanvekiline teslim etmiştir' dedi.

Çiller'in ifadesinde, “28 Şubat postmodern bir darbedir. Milletin iradesi, başka bir iradeye teslim edilmiştir. Genelkurmay Başkanı bize değil Cumhurbaşkanı Demirel'e bilgi verirdi” dediğini hatırlatan Serdaroğlu, “Türk Devleti'ni ve Türk Milleti'ni hâlâ tanıyamayan Çiller'in dediklerinin kıymeti olmadığını herkes bilir” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, 28 Şubat'ın, 2002'den bu yana Türkiye'yi ele geçirmeye çalışan “Karşı Devrim'i” engellemek, laik cumhuriyeti ve hukuk devletini korumak, emperyalist devletlerin oyununu bozmak için yapılan bir direniş olduğunu öne süren Serdaroğlu, şunları söyledi:

Çiller, Türk Milleti'nden ‘Ben Atatürk'ün ürünüyüm' diye oy alan, milli iradeyi başka bir iradeye teslim eden kişidir. Kendisine ‘Hırsız' diyenlerle iktidar ortağı olan Çiller, hem milli iradeyi hem laik cumhuriyeti, ‘Müslüman Kardeşler'in başkanvekiline teslim etmiştir.

Genelkurmay Başkanı, başbakana değil de cumhurbaşkanına bilgi veriyorsa problem sizdedir. DYP'den bizler bilerek ve isteyerek ayrıldık. Çünkü başka çaremiz kalmamıştı. Ayrılış gerekçelerimizi defalarca anlattık. ‘Erbakan'ı Başbakan yaparsanız, o hükümeti yıkarız' diye haykırdık. Dediğimizi de yaptık.

Bize ne Demirel, ne askeri kesimden biri hiçbir şey söylemedi. Demokratik rejimin doğal kuralları içinde Refahyol'u bizler yıktık.Serdaroğlu, mahkemede Çiller'e şu soruların yöneltilmesini de istedi:

– Malvarlığınız TBMM Komisyonu'nda hangi anlaşma karşılığında aklandı?

– Amerika'daki malvarlığınızışehit ailelerine bağışlayacaktınız. Bağışladınız mı?

– İstanbul Belediyesi sizin arazileriniz üzerinde nasıl bir imar uygulaması yaptı? Kaynak: Tansu Çiller'e çok sert tepki: Sen önce yargıda...