Eski DGM Başsavcısından FETÖ açıklaması: İtiraflar politikacılara kadar uzanacak

Eski DGM Başsavcısından FETÖ açıklaması: İtiraflar politikacılara kadar uzanacak

Eski DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, müdafiiliğini üstlendiği FETÖ sanığı Sami Çoban hakkında, “İtirafları Ankara'yı etkileyecek, politikacılara kadar uzanacak” dedi.

22 Ağustos 2000’de Fethullah Gülen hakkında, “Laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle dava açan eski DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Muğla'daki FETÖ davasında neden örgüt üyeliğinden suçlanan Sami Çoban'ın müdafiliğini yaptığını anlattı. Müvekkilinin itirafçı olduğuna değinen Yüksel, "İtirafları Ankara'yı etkileyecek, politikacılara kadar uzanacak"dedi.

Nuh Mete Yüksel konuyla ilgili detayları, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'ın “Bidebunudinle” programında anlattı. Sputnik’in geçtiği habere göre, eski Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'in Muğla'da Sami Çoban adındaki bir FETÖ sanığının avukatlığını üstlendiği haberi, kamuoyunda oldukça ses getirdi.

Yüksel, haberi bir açıklama yayımlayarak doğruladı. Yüksel açıklamasında, "FETÖ/PDY Muğla davasında itirafçı olan Sami Çoban adlı kişinin müdafiliğini yaptığım doğrudur. Müvekkilim Sami Çoban, bu davada 'itirafçı' olmuştur. Sami Çoban'ın verdiği ifade çok mühimdir, çünkü verdiği ifade ile FETÖ örgütünün çökmesine yardımcı olmuştur" dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM’

Yüksel, yayımladığı açıklamanın yanı sıra, “Bidebunudinle” programına konuk olarak, FETÖ sanığının avukatlığını neden üstlendiği anlattı.

"Ben hiçbir zaman yaptığım işten emin olduğum takdirde pişmanlık duymadım. O bakımdan halen bir pişmanlığım yok" diyerek sözlerine başlayan Yüksel, "Mücadeleye de devam edeceğim. Mücadeleyi seven bir adamım. Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde verdiğim mücadeleyi ve oradaki yaşantımı daha çok seviyorum" dedi.

‘ETKİN PİŞMANLIĞA ÖNEM VERMESİ GEREKİR’

FETÖ'yle mücadeleyi değerlendiren Yüksel, "Bugün eksik olan taraf şu; yeterince itiraf ve anlatımlara ve de etkin pişmanlığa yer verilmiyor. Halkımız ve FETÖ'den mahkum olan kardeşlerimizin, etkin pişmanlığa çok önem vermesi, FETÖ'cü hainlerin yaptıklarını her şeyiyle anlatmaları, milletin gözünü açmaları, bu adamları yıldırmaları gerekir" diye konuştu.

‘DEVLETİMİZ ŞEFKATLİDİR’

Yüksel, "Bizim milletimiz ve devletimiz, kanunlarımız, mahkemelerimiz şefkatlidir. Halkını korur. Mahkum olmuş insanları da korur. Burada yapılacak tek iş, her şeyi anlatmak, bu adamları bitirmek, örgütün belini kırmak. Bu da ancak mücadeleyle olur" dedi. Eski DGM Başsavcısı, sözlerine "FETÖ'yle mücadelenin en keskin yolu da itirafçılıktır" diyerek devam etti.

‘POLİTİKACILARA KADAR UZANACAK’

FETÖ sanığı Sami Çoban'ın FETÖ'yle mücadele ettiğine de vurgu yapan Yüksel, "Benim müvekkilim, iyi bir mücadeleci. FETÖ'nün hainliğini görmüş, mücadeleye karar vermiş. İtirafçı oldu, anlatmaya başladı ve başarılı da olacak. O nedenle kendisini vekaletnamesini alarak destekledim. İfadesi bizi çok şaşırtacak. Ankara'yı da etkileyecek. Politikacılara kadar uzanacak" ifadelerini kullandı.