Eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'dan yeni seçilen CHP'li belediyelere çağrı

Eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'dan yeni seçilen CHP'li belediyelere çağrı

CHP'li eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, yeni seçilen CHP'li başkanlara bazı uyarılarda bulunarak, özellikle lüks araba sevdasından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yurt Özel

CHP'li eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, 31 Mart yerel seçimlerini kazanan CHP'li belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Sağ, "CHP’li belediye başkanları resmi programlar hariç makam araçlarını kullanmamalı" dedi.

Sağ'ın konuşması şöyle:

"Yeni seçilen ya da görevine devam eden CHP'li belediye naşkanları resmi programlar hariç makam araçlarını kullanmamalı, belediyeye gelirken özel aracı ile gelmeli. Mesaisi bittiğinde özel aracı ile evine gitmeli. Dolayısıyla belediye başkan yardımcılarının, müdürlerin, hiçbirinin makam aracı olmamalı. Zabıta, imar müdürü hariç. Bu yöntem ile sayısız makam aracı, sayısız makam şoföründen tasarruf etmiş olacağız.

'ARAÇ FİYAKASINA SON VERİLİRSE...'

Tüm Türkiye’deki CHP'li belediyelerde uygulanırsa yeni bir model oluşacak ve AKP de uymak zorunda kalacak. Yine CHP'li ilçe meclisleri tüm Türkiye’de beş gün toplanmalı.‬ Uygulama şöyle; bazı CHP'li ilçe belediye meclisleri üç gün, bazıları iki gün toplanıyor, birliktelik kesin sağlanmalı. Seçmen,, oyunu verirken CHP'li belediyelerde en azından araç tasarrufu yapıldığını bilmeli. Şöyle bir hesap yapalım 39 ilçe yaklaşık 273 başkan yardımcısı var, bu şu demek; 39 şoför 273  adet normal araçlardan daha pahalı makam aracı akaryakıtı, kaskosu, taşıt vergisi, bakımı sadece başkan yardımcısı bir yere gidince aracı kullanacak araç garajda bekleyecek. Kanun açık, araç lazım olursa havuzdan alıp gidebilir özel aracı olamaz. Bu israf kabul edilemez. Gelelim müdürlere bir belediyede yaklaşık 30 müdürlük var 39 belediye olduğuna göre, bin 170 eder. Diyelim ki her müdürün aracı yok, yarısı olsun 585 araç demek. İBB'ye gelince; daire başkanları, genel sekreter yardımcıları, yüzlerce müdürlük İBB’ye bağlı iştiraklerin genel müdürleri yönetim kurulu üyeleri binlerce makam aracı demek. En fiyakalısından araç saltanatına son verilse İstanbul’un KREŞ sorunu çözülür. Sol görüşü benimsemiş kişiler, her ne makamda olursa olsun önce halk derler, makam aracı değil. Ekrem İmamoğlu mazbatayı alınca uygular ve örnek olur diye düşünüyorum."