Eski vekillerden çekil deklerasyonu

Eski vekillerden çekil deklerasyonu

CHP’de Muharrem İnce’nin açıklamalarının ardından, Kılıçdaroğlu ve ardından MYK’nın açıklamalarıyla devam eden kurultay tartışmasına ilişkin bir bildiri yayımlandı. 22 ve 23.dönem milletvekilliği yapmış 51 isim olağanüstü kurultay istedi .

Aralarında Onur Öymen, Mehmet Ali Özpolat, Esfender Korkmaz, Necla Arat, Ali Kemal Kumkumoğlu ve Durdu Özpolat’ın da bulunduğu 51 eski milletvekili olağanüstü kurultay istemini içeren bildiri yayımlandı. Bildiride şu görüşlere yer verildi;  “Bazı yönleriyle aslında çok da tartışmaya gerek olmayan yalın gerçeklerle yüz yüze olduğumuz açıktır. O yüzden bu süreci geçiştirerek, üstünü örterek, tavsatarak bir yere varılamaz. Gerçekçi, akılcı öngörülü olmak zorundayız.

Öncelikle mevcut parti yönetiminin ve Genel Başkanın bunca seçim sonrası ürettiği komik ve CHP geleneklerine uymayan gerekçelerine kanmayacağız. Yıllar boyu partinin geçmişini silen, en değerli kadrolarını yok sayan, öteleyen, bu gün de, laf olsun diye söylenen ‘herkesi kucaklayacağız’ türünden boş sözlerini dikkate almayacağız. Hak, hukuk söylemlerini başı sıkışınca ‘disiplin sopasına’ dönüştürenlere inanmayacağız. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Biz bunun erdemine inanıyoruz.

En başta şu tespiti yapıyoruz: Neresinden bakılırsa bakılsın mevcut yönetim onca seçimden sonra bir kez daha başarısız olmuştur. Hiçbir laf cambazı bunu gizleyemez. O nedenle bu Genel Başkanının ve yönetiminin artık en kısa sürede değiştirilmesi gerekmektedir. Ayak sürmeye gerek yoktur. Yaşamın ve siyasetin gerçekleri yanı sıra CHP gelenekleri de bunu dayatmaktadır. Bugün örgüt ve partiye gönül veren insanlar ne yazık ki umutsuzdur. Bu umutsuzluğu, ilk olarak CHP yönetiminde bir değişimin gidereceğine inanıyoruz.

Hükümetin öne almaya çalıştığı, başta Genel Başkan olmak üzere CHP yöneticilerinin ise hesaplarına gelir umuduyla dünden razı olduğunu gördüğümüz yerel seçimlere bu yönetimle gidilirse bizler için tam bir hüsran olacaktır. O nedenle zamanında veya erken hiçbir seçim bugünkü yönetime bırakılmamalıdır. Bunu şimdiden görüyoruz, kaygı duyuyoruz. Eğer bir değişimi gerçekleştirip, yeniden umudu ve heyecanı yaratmazsak, ülkemiz ve partimiz için ağır bedeller ödeyeceğimizi bilmeliyiz.

Ama artık buna bizim de CHP örgütünün de seçmenin de kamuoyunun da tahammülü yoktur. Çare tüzük çerçevesinde çözüm bulmaktır. Bunun tek ve meşru yolu da kurultaydır. Genel Başkanın partiyi kurultaya götürmeyeceğini üzülerek görüyoruz. Bu durumda tek çare ve çözüm, örgütün kurultay istemesidir. Bu günah değildir, suç değildir, haktır. Yenilenmenin önünü açmak, partiye ve ulusa karşı tarihi bir görevdir. Ve bir an önce yerine getirilmelidir.

Baştan beri anlatmaya çalıştığımız ve son derece haklı olduğuna inandığımız nedenlerden ötürü önceki dönem milletvekilleri olarak bizler de bir değişim gerektiğine inanıyor. CHP tabanı ve örgütünün de her türlü savsaklama çabasına rağmen bunu istediğini biliyoruz. Bunun için örgütümüzü delegelerimizi harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu duyarlılığa parti yönetiminin saygı göstermesini talep ediyoruz. Unutmayalım ancak ve ancak bu değişimi başarmış bir CHP yeniden umut olacaktır. O nedenle herkesi, bunun önünü açacak tarihi değişim için göreve davet ediyoruz. Saygılarımızla.”

Onur Öymen

Esfender Korkmaz

Mehmet Ali Özpolat

Necla Arat

Zekeriya akıncı

Abdurrezzak Erten

Fuat Çay

Ali Kemal Kumkumoğlu

Ahmet Küçük

Rasim Çakır

Ramazan Kerim Özkan

Mustafa Özyurt

Abdullah Özer

Orhan Diren

Orhan Sür

Hakkı Akalın

Erdal Karademir

Tayfun Süner

Ali Oksal

Fahrettin Üstün

İsmail Özay

Vezir Akdemir

Eşref Karaibrahim

Hulusi Güvel

Yılmaz Kaya

Emin Koç

Vedat Yücesan

Durdu Özbolat

Ali Koçal

Mehmet Nuri Saygun

Nadir Saraç

Murat Sönmez

Bilgin Paçariz

Mehmet Küçükaşık

Şevki Kulkuloğlu

Muzaffer Kurtulmuşoğlu

Hüseyin Ünsal

Fatih Atay

Ali Rıza Öztürk

Ahmet Yılmazkaya

Yüksel Çorbacıoğlu

Ufuk Özkan

Hasan Ören

Sırrı Özbek

Canan Arıtman

Şevket Arz

Feramuz Şahin

Fevzi Topuz

Salih Gün

Mehmet Parlakyiğit

Ejder Malik Özdemir