Eskişehir’de 'Termik santrale hayır' protestosu

Eskişehir’de 'Termik santrale hayır' protestosu

Eskişehir halkı, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Eskişehir'in doğası ve insan sağlığını hedef alan kömürlü termik santrale karşı tek yürek oldu. Kalabalık bir kitle "Termik santrale Hayır" diye haykırdı.

Sözcü'den Sercan Meriç'in haberine göre Eskişehir halkı, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Eskişehir’de yapılması planlanan termik santrale “Hayır” demek için bugün bir yürüyüş gerçekleştirdi ve ardından basın açıklaması yaptı.

İnönü Caddesi girişinde bir araya gelen kitle, basın açıklamasının yapılacağı İstasyon Caddesi girişine kadar yürümek istedi. Bunun üzerine sloganlar atan gruba Çevik Kuvvet ekipleri bariyer kurarak engel oldu.

Ancak kitle, bariyeri aşarak yürüyüşünü devam ettirdi. İsmet İnönü Caddesi'nin sonuna gelen grup sloganlarla termik santrale “Hayır” dedi. Ardından siyasi parti başkanları, belediye başkanları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca birer konuşma yaptı. Eyleme ise Eskişehirli Fehime Babadağ’ın konuşması damga vurdu. Eskişehirlilerin Fehime Teyze’si “Termik santral gelince havayı göremeyeceksiniz. Sularınız da kirlenecek. Bu termik santralı kurdurmayacağız. Gelecekteki yavrularımız için mücadele edeceğiz. Ben yeter yaşadım. Kazı yapmaya geldiklerinde ben kendim yatacağım önlerine. Yeter yaşadım” deyince büyük alkış aldı.

ürüyüş ve basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Parti Meclis Üyeleri, CHP Eskişehir Milletvekilleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, siyasi parti başkanları ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Eskisehir’deki eyleme katılan isimler:

CHP PM ÜYELERİ 
Gülizar Biçer Karaca
Ali Özgün
Sevda Erden Kılınç
Gamze Tacıer
Gül Çiftçi
Fatma Güner
Ayça Taşkent
Emre Çam
Erbil Aydınlık
Pınar Uzun

Milletvekilleri
Ali Akyıldız
Okan Gaytancıoğlu
Ali Şeker
Mehmet Tüm
Hüseyin Yıldız
Ahmet Akın
Orhan Sarıbal
Mahmut Tanal
Kadim Durmaz
Utku Çakırözer
Cemal Okan Yüksel