'Evlere mühürlü oy pusulası dağıtıyorlar' iddiası

'Evlere mühürlü oy pusulası dağıtıyorlar' iddiası

24 Haziran Seçimleri'nde oy çaldırmamak için sandikgucu.com'u kuran yüzbinlerce gönüllü ile sandık başında nöbet tutulması çaba sarf eden CHP'li Mehmet Ali Çelebi, evlere mühürsüz oy pusulası dağıtıldığı, 500 lira ile oy satın alındığı iddiasında bulundu.

CHP'li Mehmet Ali Çelebi twitter hesabından, "Evlere mühürlü oy pusulası dağıtıyorlar seçim sonrası okullarda verilen boş oy pusulasını getirene 500 tl verilecek.” diye mesajlar alıyorum. 

Benden açık çek: 

GETİR PUSULAYI ALDIĞIN YERİ SÖYLE  50BİN TL ödül vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan ölüm tehdidi ile korkutulmaya çalışılan Çebi, 'seni bulduğumuz yerde öldüreceğiz, vatan haini" diyen kişiye, "Cevat Çelik senden korkan senin gibi olsun. Biz vatan için Cumhuriyet için yemin etmiş insanlarız" diye cevap verdi.

Çebi, kendisini ölümle tehdit edenlere Ergenekon Davası'nda mahkemede yaptığı konuşmayı hatırlattı.

ERDOĞAN İSTANBUL MİTİNGİ'NE PARA DAĞITARAK İNSAN TOPLADILAR İDDİASI

Yurt Gazetesi yazarı Adnan Bulut da dün 24 Haziran Seçimleri için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul mitingi için para ile Suriyelilerin götürüldüğünü öne sürdü. Bulut, CHP'li Çetin Çapan'ın, "Esenyurt’tan herhangi bir yöne toplu taşıma kullanacakların dikkatine:
Çok beklersiniz! Bugün bütün İETT otobüsleri, AKP'lileri miting alanına taşıyor." tweetini alıntılayarak şu bilgiyi paylaştı:

Cumhuriyet Meydanında dolaşan Suriyeliler’i “Yenikapı’da yemek vereceğiz. Dönüş yolunda 50 lira dağıtılacak” diye otobüslere bindiriyorlar.